AcasăPoliticaCîțu s-a pus pe criticat, după ce Guvernul a dat undă verde...

Cîțu s-a pus pe criticat, după ce Guvernul a dat undă verde măsurilor de relaxare: ”Privesc cu atenție ce se întâmplă” – VIDEO

Fostul premier Florin Cîțu a lansat, joi, săgeți în direcția Guvernului condus de Nicolae Ciucă, succesorul liderului PNL în fotoliul de premier, dar și a social-democratului Alexandru Rafila, aflat la șefia Ministerului Sănătății, după anunțarea relaxării restricțiilor decise în context pandemic.

„Sunt puțin surprins! Eu mi-aduc aminte că am fost criticat astă-vară, când au fost măsuri de relaxare, când erau mai puțin de… câteva zeci de cazuri pe azi. Astăzi vorbim de 1.000 de cazuri pe zi și văd că se relaxează”, a declarat Florin Cîțu, joi, 9 decembrie, de la Parlament, întrebat fiind dacă măsurile de relaxare de Sărbători ar putea fi o frână pentru vaccinarea populației.

Liderul PNL a adus în discuție situația din vară. „Unii dintre cei care ne criticau astă-vară acum sunt foarte relaxați. Eu privesc cu atenție ce se întâmplă în acest moment (…) și îngrijorare. Sper să nu am dreptate. Nu știu dacă este un moment în care să ne relaxăm”, a adăugat Cîțu.

Vă amintim că Guvernul a prelungit starea de alertă în România, începând cu data de 9 decembrie, dată la care intră în vigoare mai multe măsuri de relaxare a unor restricții.

Rafila: „Încercăm o întoarcere la normalitate și o întoarcere la un parteneriat cu populația”

De altfel, după ședința de Guvern de miercuri, 8 decembrie, profesorul Rafila, aflat în fruntea Ministerului Sănătății, a anunțat, pe lângă aprobarea hotărârii CNSU, faptul că se încearcă o „întoarcere la normalitate”.

„În această ședință de guvern a fost aprobată hotărârea CNSU. Deja cunoașteți principalele prevederi. Important este următorul lucru, ca mesaj: cred că ceea ce trebuie să înțeleagă toată lumea este că încercăm o întoarcere la normalitate și o întoarcere la un parteneriat cu populația. Sigur că există îngrijorare.

România a luat aceste măsuri care par măsuri de relaxare: prelungirea programului agenților economici cu o oră, mărirea gradului de ocupare a sălilor, de exemplu: la 50%, de la 30%, renunțarea la restricțiile de circulație din timpul nopții și, un lucru important, care cred că duce la eliminarea unei discriminări care a existat în mod constant în ultimele luni, respectiv accesul pe baza certificatului electronic COVID, care include de data aceasta și testarea. Acestea sunt lucrurile importante”, a declarat ministrul, de la Palatul Victoria.

Rafila: „Măsurile de relaxare din cursul verii au fost luate pe un trend crescător constant. Acum ne aflăm pe un trend descendent”

Rafila a venit cu mai multe explicații și a făcut referire inclusiv la situația din vara acestui an, cerând, totodată, ca lumea să înțeleagă importanța respectării regulilor.

„Mesajul cel mai important este însă următorul: aceste măsuri luate de Guvernul României trebuie să fie primul pas din parteneriatul populației, din parteneriatul angajatorilor și operatorilor economici de diferite feluri cu autoritățile. Consecințele pandemiei în acest moment nu pot să fie, dacă vreți, controlate mai bine – și există numeroase exemple din multe alte țări – decât dacă există acest parteneriat și această încredere. Această deschidere din partea Guvernului României se datorează interesului pentru ca în România viața să capete aspecte de normalitate sau cât mai aproape de normalitate, însă nu putem să ignorăm pericolele care urmează.

Ceea ce ne dorim noi este următorul lucru: acest trend descendent să continue cât mai mult timp și să nu ne întoarcem la creșterea numărului de cazuri. Este o anumită diferență, nu vreau să insist foarte mult asupra ei, sunt mulți care fac paralele între măsurile luate în acest moment și cele luate în cursul verii, măsuri de relaxare. Măsurile de relaxare din cursul verii au fost luate pe un trend crescător constant. Acum ne aflăm pe un trend descendent și sperăm să putem să-l menținem așa, dar pentru aceasta trebuie să înțeleagă toată lumea că trebuie să respectăm regulile.

Aceste reguli, care par puțin mai relaxate, trebuie respectate. Decât să avem reguli extrem de dure, extrem de limitative, care nu sunt respectate, este mai bine să avem o anumită relaxare și cu o respectare riguroasă a tuturor acestor reguli. Acesta trebuie să fie mesajul și acesta este, de fapt, dorința și încercarea pe care o avem acum”, a susținut Rafila.

116 afisari

5 COMENTARII

  1. Ne scapa cineva ,totusi, de anormalul asta care ne vrea inchisi perpetuu in case si intepati de 4 ori pe an?A comandat 120 de milioane de doze si nu stie ce sa mai faca cu ele?Va rugam,scapati-ne de nebunul asta drogat tot timpul!

  2. Citule dar cum a fost cu UNTOLD? 270.000 de idioti din Romania si din Europa. SAGA? Congresul vostru? Nu erai prim ministru jegule?

  3. Bai Matule, bai Rafiloiule, bai Arahatule, bai Ciukalaule, bai Gheorghitza Muitza, adica bai astia criminalilor nazisti din micuta colonie esuata bananiera, toti oamenii integi la cap si care nu s-au lasat sedusi de cantecul de sirena al diavolului vostru, va provoaca sa dati drumul la celebrul Nazi Pass Nazist, sa vedem daca nu o sa si inceapa si razboiul civil in fix aceea luna !! Hai, mai mult curaj, incercati numai, sa vedem ce o sa iasa, ca tot va simtiti viteji din fata tembelizorului cand va filmeaza trompetele voastre nazisti, zise si ziaricii prostituati !! Multumim, bai Rafiloiule, deja se poate iesi si intre orele 11 si 12 noaptea, nici drakul nu e afara pe strazi, dar acum e si adevarat ca la ce frig stiti voi sa faceti cu razboiul vostru meteorologic, nici nu e de mirare, dar e bine si asa, bai Rafiloiule, ai curatat strazile de concurenta noastra, asa ca va multumim inca o data, sa ne traiti si sa ne muriti !! Ha ha ha :))) Sieg Heil, Sieg Heil, Arbidol Macht Frei :))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger