AcasăPoliticaCîțu, reacție după recentele proteste împotriva restricțiilor: ”Îi înţeleg pe români că...

Cîțu, reacție după recentele proteste împotriva restricțiilor: ”Îi înţeleg pe români că după un an de zile au…”- VIDEO

Cîțu, reacție după recentele proteste împotriva restricțiilor: ”Îi înţeleg pe români că după un an de zile au obosit”- VIDEO

După ce oamenii au ieșit cu sutele în stradă, duminică seară, în București și în alte orașe mari din țară – Timișoara, Constanța – pentru a protesta față de noile măsuri restrictive decise de autorități, premierul a avut o primă reacție.

”Oamenii pot să protesteze, atât timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare”, a afirmat Florin Cîțu, luni, înainte de a aduce discuția la campania de vaccinare și la situația din spitale.

”Dreptul de a avea o opinie în România rămâne – avem opinii diferite, pentru mine foarte important este să continue campania de vaccinare, este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Ştiţi foarte bine, situaţia din spitale este foarte… sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toţi trebuie să respectăm legea”, a susținut Florin Cîţu.

Premier: Toţi am obosit

Mai mult, șeful Executivului spune că îi înțelege pe români. ”Eu îi înţeleg pe români că după un an de zile au obosit, toţi am obosit, ne luptăm cu pandemia de un an de zile şi am făcut toate eforturile. (…) Vom face toate eforturile şi sunt gata să stau la masă cu orice vine cu soluţii pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă”, a mai declarat șeful Guvernului.

Din câte se poate vedea din imagini, la Timișoara, oamenii ieșiți în stradă au scandat ”Libertate!” și ”Fără carantină!”, în timp ce la Constanța s-a strigat ”Ieșiți din casă dacă vă pasă” și ”Jos restricții!”. Și în Capitală, la Piața Universității, au fost oameni în stradă.

Timișoara:

 Constanța:

Firea: Guvernul actual e complet depășit de situație!

De altfel, până să apară reacția premierului, social democrata Gabriela Firea a criticat Guvernul, pe tema acestor noi măsuri.

”Restricțiile ilogice anunțate adâncesc și mai mult haosul! Multe dintre ele sunt contraproductive, accelerează contaminarea și cresc la cote maxime neîncrederea. Guvernul actual e complet depășit de situație! Nu este și nici nu va fi în stare că readucă sub control pandemia”, acuză Gabriela Firea, într-un mesaj transmis luni dimineață. DETALII AICI.

170 afisari

4 COMENTARII

  1. cand e ora sa plece el vrea sa stea la masa???????!!!!timpul e cel mai bun profesor pt toti mai ales in pandemie cand v ati batut joc.