AcasăPoliticaCîțu rămâne premier! Ce a motivat Curtea Constituțională

Cîțu rămâne premier! Ce a motivat Curtea Constituțională

Florin CituCîțu rămâne premier! Ce a motivat Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a României (CCR) nu intervine în scandalul dintre premierul Florin Cîțu și parlamentarii USR PLUS și AUR, potrivit unor surse din cadrul CCR.

Astfel, Curtea va dezbate sesizarea depusă de Guvern în privința moțiunii de cenzură după congresul PNL ce urmează să aibă loc pe data de 25 septembrie. Anunțul oficial privind data dezbaterii sesizării urmează să fie făcut, miercuri, 15 septembrie, adică după expirarea termenului de transmitere a punctelor de vedere din partea părților implicate.

Președinții Camerei Deputaților și Senatului au depus deja la CCR propriile puncte de vedere pe tema moțiunii de cenzură. Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunţat marţi că va trimite Curţii Constituţionale două puncte de vedere – unul al Comisiei de resort, însuşit de Biroul permanent, şi altul în nume personal.

„Punctul de vedere a trecut în Comisia de constituţionalitate cu 8 la 3 voturi, iar în Biroul permanent a trecut cu 9 la 4. Este punctul de vedere însuşit de Biroul permanent. A fost solicitarea de a adăuga opinia USR PLUS la acest punct de vedere, dar a fost respinsă. Ca atare, pentru prima dată, Biroul permanent trimite către CCR un punct de vedere defavorabil Senatului. PSD, PNL şi UDMR au votat pentru acest punct de vedere al Comisiei de constituţionalitate”, a afirmat Dragu după şedinţa conducerii Senatului. Ea a precizat că punctul său de vedere, ca preşedinte al Senatului, va fi transmis CCR cel târziu miercuri dimineaţă.

CCR nu intervine în scandalul politic dintre Parlament și Guvern

Marți a fost trimis și punctul de vedere al președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, către Curtea Constituțională privitor la sesizarea formulată de premierul Florin Cîțu, cu referire la existența unui conflict juridic de natură constituțională, a precizat șefa Senatului.

Motivul pentru care se amână dezbaterea speței până după congresul PNL este faptul că CCR nu dorește să intervină în scandalul politic de la guvernare, au mai precizat aceleași surse. Anunțul referitor la posibila poziția CCR vine în contextul în care Guvernul a depus o sesizare cu privire la un posibil conflict juridic între Parlament și Guvern, generat după ce USR-PLUS și AUR au depus moțiune de cenzură împotriva Executivului condus de Florin Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
1.380 afisari

7 COMENTARII

  1. Pai, exact asta face (amestec politic), vazand motivul amanarii dezbaterii. Om fi noi p…..ime dar, nu toti si prosti.

    • Exact,o marlanie kgbista cu care ne-am obisnuit inca din era dragnea-ciordache-buborel toader!

  2. Nu e nimic surprinzător. Judecătorii de curte sunt toți arondați puterii actuale: președinte și majoritate parlamentară(3+6). De acolo nu vei avea niciodată o decizie care sa nu le fie galbenilor pe plac. Asta da mafioteala.

  3. @ Sunteți de părere că termenul de pronunțare a deciziilor de către CCR nu ar trebui să fie mai mare decât termenul de punere în aplicare a deciziilor CCR , reglementat de textul Constituției, termen cu durată de 45 de zile, ?

  4. & Sunteți de părere și că deciziile CCR pronunțate în afara unui termen de 45 de zile, reglementat de Constituție pentru aplicarea deciziilor CCR, ar putea fi considerate nule de drept, ?

  5. Acum si avocata renata,fosta liberalo-uselista-alde,tine cu citu,anuntand ca nu ataca nus’ce ordonanta la ccr…se reface useleul cu sprijinul lui ciolacu,renata si dormeanu,iar Iohannis inchide ochii,serviciile stiu de ce…

  6. & În ce condiții ar putea fi stabilit un termen mai mare de 45 de zile pentru pronunțarea deciziilor CCR dacă Constituția stabilește un termen de 45 de zile pentru punerea în aplicare a deciziilor CCR, termen peste care actele normative pentru care s-a stabilit neconstituționalitate își încetează aplicarea, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger