AcasăPoliticaCîțu, prins cu minciuna. Ce scrie în CV-ul său? Guvernul a reacționat...

Cîțu, prins cu minciuna. Ce scrie în CV-ul său? Guvernul a reacționat imediat

Florin cituCîțu, prins cu minciuna. Ce scrie în CV-ul său? Guvernul a reacționat imediat

Premierul Florin Cîțu se află în plină campanie pentru alegerile din PNL, iar dezvăluirile despre viața sa privată și nu numai curg gârlă. Recent s-a aflat că acesta a mințit în CV-ul oficial de la Guvern cu privire la anul absolvirii masterului în SUA.

Florin Cîțu a scris în CV-ul oficial că, între 1997-1999, a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa și apoi, până în 2002, a studiat la aceeași universitate un doctorat, însă „fără dizertație”. Universitatea de Stat din Iowa spune că „Florin Cîțu a obținut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002. Datele noastre nu indică faptul că a primit un titlu de doctor”, transmite instituția, potrivit Libertatea.

Cîțu a recunoscut că a mințit în CV-ul oficial de la Guvern

Șeful Executivului a transmis, prin biroul de presă al Guvernului că, într-adevăr, „Dizertația pentru master a fost prezentată în 2002”. El nu a răspuns la întrebarea de ce și-a trecut masterul terminat în 1999, dacă finalizarea acestuia a fost, de fapt, în 2002.

Cîțu nu a încercat să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale, arată un comunicat al Guvernului, care vine după ce în presă au apărut informații că premierul ar fi ,,mințit în CV-ul oficial de la Guvern cu privire la anul absolvirii masterului în SUA”.

„În situația în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu școala doctorală. Este și cazul premierului Florin Cîțu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University și, în consecință, a continuat parcursul universitar cu școala doctorală”, se arată în comunicat.

Ce spune Guvernul despre masteratul lui Florin Cîțu din SUA

„În timpul școlii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertație, atunci universitatea le oferă studenților o diplomă de master”, potrivit Guvernului.

„Pentru acuratețea informației, premierul a menționat, în CV-ul său, în cazul școlii doctorale, că, deși cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obțină disertația. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîțu a fost de bună-credință atunci când și-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale. Faptul că premierul Florin Cîțu a obținut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informație obținută inclusiv de o parte dintre jurnaliști”, se mai arată în comunicat.

author avatar
Andreea Vlad