AcasăPoliticaCîțu: ”PNRR nu o să fie condiţionat de reforma în justiţie”. Când...

Cîțu: ”PNRR nu o să fie condiţionat de reforma în justiţie”. Când ar urma să fie aprobat Planul – VIDEO

Premierul a făcut noi referiri la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), de această dată marți, cu ocazia participării la consultările pe care le-a avut, în sistem online, cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

“Am avansat foarte mult, de fapt am încheiat pe PNRR, am trimis cred că vineri ultimele comentarii. Din discuţiile pe care le am cu ministrul Ghinea (ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene-n.n), ar trebui să fie aprobat PNRR în ultima săptămână din septembrie”, a anunţat Florin Cîțu, de la Palatul Victoria.

În acest context, șeful Guvernului a ales să facă și o precizare menită a fi lămuritoare, negând faptul că ar exista o condiționare a PNRR-ului de reforma în justiție asumată în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. “Am văzut o informaţie în spaţiul public care este exagerată, o legătură între justiţie, reforme în justiţie şi bani în PNRR. Nu este adevărat. Sunt câteva lucruri acolo, dar care sunt de bun simţ, dar nu au nicio legătură cu reforma în justiţie aşa cum vrem noi să o facem. Deci PNRR-ul nu o să fie condiţionat de reforma în justiţie cum ne-am asumat-o în MCV, sunt doar câteva borne, clarificări”, a afirmat Florin Cîțu.

Exemplul pe care l-a dat Cîțu

Ca să fie și mai bine înțeles, prim-ministrul liberal a dat un exemplu. ”Vă dau un exemplu, ca în România legile după ce sunt modificate prin amendament să fie publicată întreaga lege cu noul amendament, noua formă, nu doar amendamentele, să fie mai clar pentru toată lumea care este ultima formă.

Acesta este un exemplu de modificare care apare în PNRR, dar nu avem legile justiţiei aşa cum discutăm de ele în spaţiul public. Pentru că am văzut această discuţie şi nu aş vrea să fie înţeleasă prost”, a ales să puncteze Cîţu.

Critici din direcția PSD

În tot acest context, e de menționat faptul că social-democrații stau cu ochii pe situația PNRR. De altfel, europarlamentarul PSD Victor Negrescu criticase, recent, guvernanții pe tema acestui plan al României ”Grecia a primit deja un avans de 4 miliarde de euro pentru propriul plan de redresare și reziliență. România, care are un plan de o valoare similară (29,2 miliarde de euro pentru România / 30,5 miliarde pentru Grecia), încă așteaptă și solicită un avans de doar 2 miliarde de euro.

După ce au eșuat în realizarea planului și au făcut România de râs trimițând un plan prost făcut la Bruxelles, guvernanții nu sunt capabili să gândească nici măcar o strategie pentru atragerea avansului și preferă să solicite o sumă mai mică decât ar fi putut solicita în primă instanță din valoarea totală a PNRR”, a scris Negrescu, pe pagina sa de Facebook, pe 20 august.

138 afisari

3 COMENTARII

  1. IOHANNIS CARE SE LÂUDA CÂ VOM AVEA IN JUR DE 30 MILIARDE DE EURO , ACUMA DACÂ MAI LUÂM IN JUR DE 20 MILIARDE DACÂ……………
    AȘA CÂ DOMNUL PREȘEDINTE MINTE ROMANII PE ZI CE TRECE

  2. Nu o sa fie conditionat de nimic, deoarece colonia nu va primi nici un cent. Nu are nevoie de bani in prapastia in care aluneca incet, dar sigur, sub mareata conducere liberala.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger