AcasăPoliticaCîțu „parează” cu o replică uluitoare criticile privind achiziția dozelor de vaccin:...

Cîțu „parează” cu o replică uluitoare criticile privind achiziția dozelor de vaccin: „Putem să o anchetăm pe Ursula, să vedem ce a avut în cap” – VIDEO

(sursa foto: facebook/Florin Cîțu)

Răspunzând acuzațiilor privind numărul mare de doze de vaccin anti-COVID contractate de precedentul guvern, fostul prim-ministru și ex-șef al PNL-ului a adus în discuție numele șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Nu îmi dau seama unde este semnătura premierului, când comanda e făcută de Ministerul Sănătății și plata este făcută de Ministerul Finanțelor”, a susținut în primă fază Cîțu, în cadrul unor declarații făcute în fața presei, mari, 19 aprilie.

Nimeni nu a spus că nu trebuie făcute aceste achiziții, pentru că știm toată lumea că a fost un plan făcut de Ursula von der Leyen. Acum e adevărat, putem să o anchetăm pe Ursula (von der Leyen – n.red.), să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană și au venit aceste vaccinuri”, a mai spus Florin Cîțu în fața presei.

Cîțu: România a primit o cotă parte

Fostul premier a mai ținut să amintească faptul că, de câteva luni, Ministerul Sănătății este la PSD.

„Tot acest program la care a participat România a fost decis în Uniunea Europeană, până în 2023. (…) România a primit o cotă parte, pe care am luat-o. Dar, până acum ştiţi foarte bine că este o mică parte. Nu se ştia, vine doua a treia, doza a patra, ce se va întâmpla”, a adăugat Cîțu.

Ciolacu: Vreau şi eu să explice aceşti oameni cum de-au făcut comandă de încă 40 de milioane de doze de vaccin

Recent, liderul PSD, Marcel Ciolacu, dădea de înțeles că așteaptă vrea explicații cu privire la cumpărarea dozelor de vaccin anti-COVID.

România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români, a spus Ciolacu. Chiar și așa, s-a mai făcut un contract de 40 de milioane de doze, care nu au ajuns încă în țară – a ținut să precizeze șeful formațiunii social-democrate.

„Noi aveam o ţintă de populaţie pentru vaccinare de 15 milioane de români, în mai anul trecut. Ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un memorandum către Guvern, a fost contrasemnat de domnul Barna, pentru că era vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi mai sunt doi semnatari, ministrul de Finanţe şi prim-ministrul, dar toată procedura a plecat din zona de sănătate.

Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România”, a afirmat Ciolacu, duminică seară, la Antena3.

Șeful PSD a mai declarat că „România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români”. „Vreau şi eu să explice aceşti oameni, şi în faţa dumneavoastră şi în faţa românilor, cred că și în fața procurorilor, cum de-au făcut comandă de încă 40 de milioane de doze de vaccin”, a mai susținut Ciolacu, la postul TV amintit.

author avatar
Andrei Coman
670 afisari

16 COMENTARII

  1. Nu idiotule, o anchetam pe mata mare !
    Pai nu erai tu Prim Ministru drogat al Romaniei, jigodie liberala ce esti
    Sa vina DNA sa te ia muist mic

  2. Ar trebui facut o ordine, o judecata ceva
    Ca daca mai nimereste un specimen ,o jigodie
    O maimuta drogata ,hoata si rea
    La varful tarii sa ne cante psalmodie,

    Ajungem la mana lor de betivi penali
    Hoti din avutul tarii,al nostru
    Ajungem sa ne rada cu fata lor de magari
    Toti aventurierii magari cu capastru

  3. Sa l intrebam cum a achizitionat fara sa cunoasca continutul contractului ?
    Ca asa era in clauze : intai oferta si apoi au vazut ce cumpara !
    Cum a achizitionat cand in contract scria ca sunt experimentale? Au avut avizul Agentiei Nationale a Medicamentului?

  4. are dreptate , ce se da ciolacu acum mare viteaz , ca deobicei tace ca o mortaciune sa vada ce iese si apoi iese ca un las sa faca acuzatii .toti sint implicati pentru ca nimeni in afara de nazare nu s-a opus .

  5. & Ca „fulgos” pnl-ist, domnu’ Cîțu , de la „nivelul politic accesat”, scăpă „cufureală politică” pe Ursula, ? Să mai spună careva că „păsărelu'” nu este dintre „indivizii superiori”, ?

  6. Acest betivan secatura drogat,cica nu stie la fel ca Talanu’.Nu a fost enformat.Au cumparat cu 19,7 Euro Doza,iar mai alataieri Anglia spunea ca Pfizer vinde Doza cu 1,7 Euro Doza.Da vina pe Ursula,iar Romania a vandut din cele 125 milioane de doze nu stiu cate,Danemarcei.Pai ba nenorocitilor,daca va forta Urs sula,va forta pe toti idiotii care conduc Tarile membre UE nu numai pe Socatzu.Faceti socotela la cat se ridica parandaratul pt. 125 miloane de doze.Si dovada este ca DNA,sluga prea plecata care actioneaza numai la orden,in acest caz nu are ” dezlegare „.Dela cine ? ia gaciciti.

  7. Ursula nu era Prim Ministru în România. Dacă nu poți gândi cu propriul creier, nu ai ce cauta la acest nivel. Afirmația demonstrează că personajul nu este apt pentru o funcție decizională.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger