AcasăPoliticaCîțu nu mai e sigur că știe ce vrea

Cîțu nu mai e sigur că știe ce vrea

Inițial, premierul a spus că învățământul și sănătatea nu sunt domenii prioritare ale guvernării. Țara are nevoie de proști, pentru că numai în fața lor Cîțu și celelalte rebuturi se pot impune. Nu-i poți arăta unui deștept că ești mai sus decât el în orice ierarhie, pe când unui creieraș apos, făcut din carne tocată, da. Oricând.

Aflat la un eveniment despre care nu știi dacă a fost științific, politic sau o șușanea la care cineva se bagă în seamă cu altcineva, Florin Cîțu a gândit că atât timp cât un domeniu nu-și dovedește rentabilitatea și nu are profit, nu mai investește în el. A gândit cu voce tare chiar. Era vorba de educație. Prin luna mai, Ghinea și Cîmpeanu declarau că învățământul este prioritar pentru Planul Național de Redresare și Reziliență. Premierul nu se putea opune. Nici n-a făcut-o, doar nu era să arunce aproape 4 miliarde de euro. După două luni, însă, vine și spune că nu prea e rentabil. Și îi mai și dă lui Iohannis una peste glezne, declarând că rezultatele proiectului România Educată se vor vedea peste 15-20 de ani. Aoleu! Nenorocire! După cum prezentase lucrurile, președintele era convins că la întoarcerea din concediu va păși într-o țară în care geniile i se vor îmbulzi la poartă. Acum, după declarația lui Cîțu, va trebui să se apuce din nou de meditații.

Nici cu sănătatea nu e cine știe ce scofală. Dai banii pe țucale, pe aspirine și clisme, iar pacientul, în loc să se facă bine până seara și să fugă la munca de sclav, lenevește în spital pe banii statului. În schimb, dacă ar merge în privat, alta ar fi socoteala. La ce prețuri se practică, s-ar externa după primul strănut. Dacă mai și tușește, trebuie să facă împrumut la bancă. Cîțu, de fapt, a spus de mult timp că totul ține de privat. Acolo e dezvoltarea. Statul nu-i aduce satisfacțiile capitaliste la care tot visează. Dar când spune adevărul? Când scoate rentabilitate în față și lângă secțiile ATI va amenaja săli de păcănele, ca să devină sănătatea profitabilă, sau când, la poarta școlii, va construi cluburi de  club de fițe care aduc bani cu ghiotura?

author avatar
Valentin Boeru
1.031 afisari

5 COMENTARII

  1. Avem ce-am votat intodeauna cei mai rau !.
    Citu daca ar fi sa fie luat la bani marunti pentru FAPTELE SALE si pentru CATA CARTE STIE n-ar fi decat un fost condamnat !,angajat la munca de jos exact la SPALAT VASE ca se pricepe si are vechime ,iar experienta americana l-a facut eficienta in materie de debarasare si vase.
    Cum in Romania s-au rasturnat valorile si carutele cu prosti in Piata Victoriei ,la Parlament ,avem ceea ce meritam ,ceea ce am votat.
    Cind il invinovatiti pe Citu ca efectul educatiei se vede in 15-20 de ani se vede ca nu cititi ,ARE DREPTATE MOGOFANUL !.
    La cati ANALFABETI ARE ROMANIA AZI NU-S DESTUL 20 DE ANI !,COMUNISTILOR LE-AU TREBUIT 25 DE ANI CA SA SE VADA EFECTUL EDUCATIEI ,ABIA DUPA ANII 70 S-A VAZUT USOR USOR REZULTATUL. CU 5-6 FLORI NU SE FACE PRIMAVARA ! .TRIST ESTE CA CEL CARE REBUIA SA VADA ACEST LUCRU ERA CEL CARE A LANSAT SLOGANUL
    ROMANIA EDUCATA !!,CE FEL DE PROFESOR AI FOST Dle Johanis ???.

  2. Boerii parveniti si postacii mancurti de pe malul stang al Nistrului sa faca ciocu mic : 1. HotNews.ro , 11 octombrie 2019 , ora 11:07 , articol de A.O : ” EDUCATIA -Ce a mai ramas dupa guvernarea PSD : Fiecare ministru cu legea lui , schimbari peste noapte , dar toaletele tot in curtea scolii au ramas „. 2. Ziare com , 14 aprilie 2021 , ora 03:05 , articol de Andreea Ruxandra : ” Ministrii DE COSMAR „montati ” de PSD la SANATATE . Cum au scapat de presiunea mediatica desi au produs daune cu adevarat uriase „- ( Nicolae Banicioiu , Florian Dorel Bodog si Sorina Pintea ).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger