AcasăPoliticaCîțu, mesaj triumfalist: „Economia României crește”. Românii au reacționat rapid: „În ce...

Cîțu, mesaj triumfalist: „Economia României crește”. Românii au reacționat rapid: „În ce lume trăiți? Că în a noastră…”

Cîțu, mesaj triumfalist: „Economia României crește”. Românii au reacționat rapid: „În ce lume trăiți? Că în a noastră...”

În timp ce se așteaptă rezultatul negocierilor privind Guvernul Ciucă, iar oamenii se gândesc nu doar la situația generată de COVID-19, ci și la faptul că au de plătit facturi semnificative la utilități, și încă nu a venit iarna, actualul premier interimar și lider al PNL-ului a ieșit la rampă cu un mesaj cu tente de roz, pe teme economice. Oamenii nu au stat prea mult pe gânduri și au comentat în număr mare pe marginea postării lui Florin Cîțu.

Mergând pe ideea că ”#RomaniiTrebuieSaStie”, Cîțu susține că ”economia României crește”.
„Am promis la începutul anului creștere economică record și un deficit bugetar mai mic că urmare a creșterii veniturilor bugetare, fară să creștem taxe, și controlul cheltuielilor bugetare. Asta am făcut.

Execuția bugetară la 9 luni de zile arată că într-o perioadă foarte scurtă de timp am pus economia României pe drumul corect, în ciuda diverselor turbulențe cu care țara se confruntă”, notează Florin Cîțu într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, în dimineața zilei de 27 octombrie.

Cîțu: Economia României crește, parametrii economici generali se îmbunătățesc

Liderul PNL face referire, totodată, la deficitul bugetar, dar și la cheltuielile pentru investiții.
În această perioadă am reușit reducerea deficitului bugetar cu 2,6 puncte procentuale din PIB în raport cu perioada similară a anului trecut. Am făcut această ajustare reușind atât creșterea veniturilor, cât și reducerea cheltuielilor, făcând în același timp plăți excepționale de 10,4 miliarde lei generate de epidemia COVID-19.

Într-o perioadă de pandemie care a continuat să afecteze activitățile economice, am înregistrat o creștere a veniturilor bugetare cu 1,4 puncte procentuale din PIB față de primele 9 luni ale anului trecut doar prin conformare voluntară și prin absorbție de fonduri europene. În sumă netă, veniturile bugetare au crescut cu 42,6 miliarde de lei față de 2020 și cu 41,7 miliarde de lei față de 2019.

În același timp, în perioada ianuarie – septembrie am diminuat cheltuielile bugetare cu 1,2 puncte procentuale din PIB față de aceeași perioadă a anului trecut, reușind însă majorarea investițiilor cu 3,9 miliarde de lei față de perioada similară din 2020 și cu 10,8 miliarde de lei față de perioada similară din 2019.

Așa cum am promis și cum am trecut în buget, 53,6% din totalul cheltuielilor pentru investiții au fost reprezentate de proiecte finanțate din fonduri europene, fiind vorba de o sumă cu 5,69 miliarde de lei mai mare decât în primele 9 luni ale anului trecut”, susține Cîțu, în mesajul transmis joi.

Și, ca o concluzie la cele menționate în postarea sa, Cîțu transmite următoarele: „Economia României crește, parametrii economici generali se îmbunătățesc, iar acum avem nevoie de maturitate politică pentru a susține trendul pozitiv.”

Reacțiile românilor nu au întârziat: „În ce lume trăiți?”

Postarea în notă pozitivă venită de la actualul premier interimar Cîțu nu a fost trecută cu vederea de internauți. Au fost și mesaje de tipul „Felicitări!”, dar nu puține au fost comentariile prin intermediul cărora oamenii au făcut trimitere la prețul combustibilului, al curentului, dar și al gazelor.

Iată câteva dintre comentariile postate de internauți la mesajul pe care a ales să-l transmită Florin Cîțu:

„Domnule Câțu, la modul cel mai serios, mergeți la un control medical! Chiar mă îngrijorați!”

„Serios d-le Câțu? Nu ați crescut taxe? Și nici prețuri? Benzina de la 4,5 la 6,5 , alimentele, materialele de construcții, etc! Aceleași pensii și salarii, cu excepția că voi o sleatca de *politicieni* v-ați votat cot la cot cu celelalte partide pensii speciale, ba mai mult decât atât și primarilor și vice-primarilor, serios, este așa înfloritoare România? Fără diaspora, n-ai vedea atâtea construcții noi, unii bătrâni supraviețuind iernii, etc! Deci rușine!”

”Uită-te la prețul produselor și în special la prețul combustibilului. Facem ceva pe creșterea ta economică din cifre când oamenii se chinuie să traiască de pe o lună pe alta.”

„În ce lume trăiți? Că în a noastră motorina e 6,5 lei, curentul și gazele foarte scumpe, alimentele din ce în ce mai scumpe. Spuneți-ne și nouă unde aveți țara asta pe care o tot lăudați, să emigrăm și noi,săracii, acolo!!!”

„Super ! În toată această perioadă s.au făcut împrumuturi de pe piețele externe / internă ??? … mai exact cât ???”

”Sper să citești toate mesajele, mâțule. Toate numai de bine 😂. Penibil.”

”Fericire mare la popor! Se vede și în sondaje, sunteți foarte apreciat!”

”Cum stați cu împrumuturile?”

”Doar trebuie să mai scrii o scrisoare la românii au talent băi penibilule”

250 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger