AcasăPoliticaCîțu, mesaj de forță, în așteptarea hotărârii Curții Constituționale. Orban și Dragu,...

Cîțu, mesaj de forță, în așteptarea hotărârii Curții Constituționale. Orban și Dragu, în vizor: ”Dacă decizia CCR este favorabilă nouă, voi cere…” – VIDEO

Premierul Cîțu a ieșit cu un mesaj tranșant, în așteptarea deciziei Curții Constituționale, în cazul sesizării depuse din direcția Guvernului pe marginea moțiunii de cenzură a celor de la USR PLUS și AUR.

”Ieri (miercuri-n.n) am sesizat Curtea Constituțională. Eu aș spune așa – cred că dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi veni public și voi cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ceea ce au făcut în această perioadă. Deci dacă decizia CCR este favorabilă nouă, voi cere demisia celor doi”, a declarat Florin Cîțu, joi, după ședința de Guvern. E vorba despre Ludovic Orban, liberalul aflat în fotoliul de președintele Camerei, și, respectiv, despre Anca Dragu, de la USR PLUS, care ocupă funcția de lider al Senatului.

Pe de altă parte, întrebat dacă va fi prezent la citirea moțiunii în plenul Parlamentului, Cîțu a răspuns scurt: ”Eu nu girez astfel de acte în Parlamentul României, abuzuri ale celor doi preşedinţi”.

Cîțu, înaintea depunerii sesizării la CCR: Din punctul meu de vedere este inadmisibil

Miercuri, liberalul aflat în fruntea Executivului, dar pe care USR PLUS au anunțat că îl vor plecat de la Palatul Victoria, de unde și depunerea moțiunii, anunțase că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională ”pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul în care au fost depuse aceste semnături a doua oară”.

Totodată, Cîțu a susținut că ”nu ne opunem procedurii parlamentare şi dreptului constituţional ca un partid parlamentar care are semnături legale să depună moţiune de cenzură”.

”Ceea ce noi vrem este să ne asigurăm – şi ăsta era rolul Parlamentului să se asigure că toate procedurile sunt respectate din punct de vedere al legalităţii. Noi ce am văzut şi informaţiile pe care le-am primit şi acele tipuri de semnături mai multe, pe unele chiar scrie că le-am redepus pentru că au fost în fotocopie, să admiţi că ai depus nelegal nişte semnături, din punctul meu de vedere este inadmisibil.

Sesizăm Curtea Constituţională, singura care poate să ne spună dacă a fost respectată Constituţia de Parlamentul României. Nici eu, nici altcineva nu poate să vă spună. Avem opinii, păreri, dar decizia Curţii Constituţionale este singura”, a completat Florin Cîţu, după o ședință avută la PNL.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger