AcasăPoliticaCîțu, mesaj categoric către USR: Cu mine vor discuta de luni şi...

Cîțu, mesaj categoric către USR: Cu mine vor discuta de luni şi nu îi roagă nimeni să vină la guvernare – VIDEO

Cîțu, mesaj categoric către USR: Cu mine vor discuta de luni şi nu îi roagă nimeni să vină la guvernare - VIDEO (sursa foto: facebook)

Cu foarte puține zile rămase până la Congresul PNL, din 25 septembrie, în care se va tranșa cursa pentru șefia partidului, premierul a transmis un mesaj categoric, adresat celor de la USR, știut fiind faptul că aceștia au anunțat în câteva rânduri deja, mai ales după retragerea miniștrilor USR PLUS din Guvern, că nu îl mai vor pe Florin Cîțu la Palatul Victoria.

Cîțu a lăsat să se înțeleagă că e cât se poate de încrezător că va câștiga cursa internă în fața actualului lider PNL, Ludovic Orban, contracandidatul său în lupta pentru scaunul de președinte al principalei formațiuni din cadrul Coaliției de guvernare.

“Să clarificăm ceva foarte simplu în această seară. De luni, o să fiu preşedintele PNL şi vom discuta altfel. Ceea ce trebuie să înţeleagă cei de la USR, cu mine vor discuta de luni şi nu îi roagă nimeni să vină la guvernare. Asta vreau să spun. Am tot văzut în această perioadă cum PNL a fost terfelit şi imaginea PNL a fost terfelită cu ajutorul chiar al contracandidatului meu, care a încercat să se folosească de USR în lupta cu mine, cu moţiune de cenzură, cu această imagine. Vă spun că de luni lucrurile se schimbă”, a declarat Florin Cîţu, miercuri seară, la postul B1 TV.

Premierul a susținut că vrea ca această Coaliție ”să meargă mai departe”, dar fără ca acest lucru să presupună rugăminți adresate useriștilor. ”Dar nu ne rugăm de nimeni. PNL nu se roagă de nimeni. Sunt garantul reformelor din Programul de guvernare şi voi face aceste reforme, voi merge mai departe, şi PNRR, şi PNI, şi toate reformele din Programul de guvernare cu sau fără partenerii noştri. De preferat aş vrea cu ei, dacă se poate, dar dacă nu, românii nu vor suferi, românii vor avea parte de reformele pe care le-am promis”, a afirmat actualul șef de la Palatul Victoria.

Cîțu: Locul celor de la USR, după ce se curăță de AUR, este totuși la Guvernare

Întrebat cum va proceda și dacă îi va chema la discuții pe cei de la USR, Cîțu a pus o condiție – ”lepădarea” acestora de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

”I-am tot chemat la discuții, dar să nu vină cu AUR, să scape de AUR și atunci poate să vină la discuții. Lucrurile vor fi foarte simple, vor discuta cu președintele PNL. Nu voi mai permite ce s-a întâmplat cu PNL în ultima perioadă, în care președintele (PNL) alături de USR și de AUR și de PSD încearcă prin tot felul de manevre să dea jos Guvernul României, condus de PNL, cu un premier liberal. Asta nu se va întâmpla niciodată. (…) Locul celor de la USR, după ce se curăță de AUR și se leapădă de AUR, este totuși la Guvernare”, a susținut Cîțu

101 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger