AcasăPoliticaCîțu, lovitură dură pentru partidele politice: „Așa se fac economii substanțiale la...

Cîțu, lovitură dură pentru partidele politice: „Așa se fac economii substanțiale la buget”

Florin CituCîțu, lovitură dură pentru partidele politice: „Așa se fac economii substanțiale la buget”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pune gând rău partidelor politice, chiar înainte de alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 6 decembrie. Oficialul a anunțat, sâmbătă, că în bugetul pentru 2021 a propus „tăierea cu un procent semnificativ” a subvențiilor pentru partidele politice.

Cîțu a transmis, într-o postare pe Facebook, că lucrează la bugetul pentru 2021 și că va propune reducerea subvențiilor pentru partide.„Lucrez la bugetul pentru 2021 și exact ca în 2020 voi propune economii reale la bugetul de stat prin tăierea cu un procent semnificativ a subvenției pentru partidele politice și în 2021”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

Ideea a fost lansată, inițial de Victor Ponta, iar apoi preluată de USR.

Conform acestuia, în 2020, deși an electoral, subvențiile pentru partidele politice au fost reduse cu 30%. „Marcel Ciolacu, așa se fac economii substanțiale la bugetul pentru anul viitor. Nu prin pseudo-demisii din Parlamentul României”, a adăugat Florin Cîțu.

Bani de la stat pentru partidele care au parlamentari

Guvernul a acceptat la începutul anului un amendament la buget prin care, doar în 2020, vor primi finanţare de la stat toate partidele care au parlamentari, nu doar cele care au participat la alegerile din 2016. Decizia e cu dedicaţie pentru ProRomânia.

Partidul condus de Victor Ponta, ProRomânia, nu a participat la alegerile parlamentare din 2016, deci nu ar fi trebuit să încaseze niciun ban de la bugetul de stat. Însă derogarea oferită, surprinzător, de Guvern le umple buzunarele celor din ProRomânia, care la 1 ianuarie 2020 figura cu 28 de deputaţi şi 1 senator.

ProRomânia ar fi încasat în jur de 1 milion de lei lunar, proporţional cu numărul de parlamentari, chiar dacă subvenţiile partidelor au fost tăiate cu 30% de Guvernul Orban.

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut și o estimare a sumelor totale pe care le-au primit partidele în acest an, care au totalizat peste 181.000.000 lei, din care:

  • PSD – 85.251.435,58 lei
  • PNL – 47.319.086,84 lei
  • USR – 12.634.052,50 lei
  • UDMR – 10.789.581,53 lei
  • ALDE – 10.342.535,35 lei
  • PMP – 5.685.323,63 lei
  • PRO România – 7.896.282,81 lei
  • Forţa Naţională – 1.263.405,25 lei
author avatar
Andreea Vlad
427 afisari

7 COMENTARII

  1. Si de la pensionarii securisti si temniceri sau ofiteri de penitenciare care au si cate 10.000 de lei pensie tortionarii. Sa taie de 10x ca ei.

  2. Si acum sa ardem patima urii. Care e normala si chiar necesara printre cumani, fanari si bastarzi clandestine, fatalai de lupanare, orientali tuciurii de spate la gen, cocote imputite si atei de singura etmisfera cerebrala stanga restul atrof etc.

    Scumpă ţară românească,
    Cuib în care ne-am născut,
    Câmp pe care s-a văzut
    Vitejia strămoșească,
    Scumpă ţară românească,
    Te salut!

    Şi-a mea frunte ţi se-nchină
    Ca naintea unui sfânt,
    Căci, deşi copil eu sunt,
    Inima de dor mi-e plină.
    Să te văd mereu regină
    Pe pământ.

    Să ai viaţă de vecie,
    Să sporească-al tău popor;
    Sub stindardul tricolor
    Să nu vezi decât frăţie,
    Şi-atunci, dac-o fi să fie,
    Pot să mor!
    de marele poet Transilvan,George Cosbuc.

  3. In sfarsit o hotarare luata cu capul si na celelalte cu c…ul. Cine vrea sa faca politica, sa fie sustinator al unui partid, sa faca bine sa-si intretina organizatia. Si apoi, asa fara nicio rautate, intreb si eu ca orice alegator neturmentat : UDMR constituit din cetateni romani in suflet (cred), dar neinregistrat ca partid, in a carui statut nu gasim nimic pentru cetatenii romani din nisa in care are sistinatori , de ce trebuie toata suflarea romaneasca sa cotizeze la bunul mers al organizatiei ? la fel si alte partidulete a caror rol este de a inlocui trestia, adica sa se aplece incotro bate vantul… Amice „poet scris de 5 ori” daca tai de la institutiile de forta si justitie, atunci sa nu te miri daca noaptea la o anumita ora primesti mici atentionari la geam sa „livrezi” bunurile mai de pret pe care le ai sau presupun ei ca le ai.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger