AcasăPoliticaCîțu le dă în cap românilor cu statistica Eurostat. ”Avem cele mai...

Cîțu le dă în cap românilor cu statistica Eurostat. ”Avem cele mai ieftine alimente din UE”. Despre cele mai mici salarii din UE, premierul nu suflă un cuvânt

Cîțu le dă în cap românilor cu statistica Eurostat. ”Avem cele mai ieftine alimente din UE”. Despre cele mai mici salarii din UE, premierul nu suflă un cuvânt (sursa foto: Facebook/Guvernul României)

În contextul în care, în ultima vreme, s-a vorbit în spațiul public despre scumpiri, de la 1 iulie (VEZI AICI), subiect privit cu temere de majoritatea românilor, mai ales în contextul problemelor generate de pandemia COVID, Florin Cîțu a ieșit la rampă cu un mesaj cât se poate de optimist. Din care să reiasă că la noi în țară sunt cele mai accesibile prețuri la alimente, din Uniunea Europeană. Dar ce a ”uitat” premierul Cîțu să spună e că tot în România sunt și printre cele mai mici salarii din UE.

Premierul a decis să mai ”spulbere” un fake news, de această dată nemaifiind vorba despre PNRR (Planul Național de Reziliență și Redresare-n.n), cum se întâmplase săptămânile trecute, până ca PSD-ul să anunțe – și între timp să și depună – o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu.

Ce arată cifrele Eurostat

”EUROSTAT confirmă – în România sunt cele mai IEFTINE alimente din UE!”, sună mesajul pe care l-a transmis premierul Cîțu, miercuri, 23 iunie, pe Facebook, postat și pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

Există și o adăugire la această concluzie: ”P.S. Așa mai omorâm un fake news despre «explozia» prețurilor.”

Cîțu, săptămânile trecute: Crește puternic PUTEREA DE CUMPĂRARE a românilor!

Nu e singurul mesaj în notă optimistă pe care l-a transmis premierul, pe teme economice, în ultima perioadă. Astfel, în urmă cu aproape două săptămâni, printre vizite de lucru făcute în țară, Florin Cîțu – despre care deja se știe că aspiră la șefia PNL-ului, motiv pentru care candidează la Congresul din toamnă – a adus în discuție cifre anunțate de Institutul Național de Statistică (INS), cu privire la puterea de cumpărare în rândul românilor:

”Crește puternic PUTEREA DE CUMPĂRARE a românilor!

INS a anunțat ieri:

„Aprilie 2021 comparativ cu Aprilie 2020
▪ Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.”

Așa arată o revenire în forță a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani.

Dar și mai important INS a anunță o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8.4%.

„Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum
▪ Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 față de aceeaşi perioadă a anului precedent.”

Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri”, scria,. între altele, Cîțu, pe pagina sa de Facebook, pe 12 iunie.

558 afisari

14 COMENTARII

  1. Iar minte viermele ăsta hacoperit.
    NU TREBUIE SĂ UITĂM DE FAPTUL CĂ, LIGHIOANA, NU A LUAT UN SIMPLU EXAMEN DE TREAPTĂ LA UN LICEU PRĂPĂDIT! Deci ar fi fost bun doar de „militarizat”.

    • Adică de milițian, apevist, securici…. Pricepi, vierme hAnonim?
      Ești cam bătut în cap, milițiene!

  2. Totul este ieftin pentru el, incepand cu facilitatile pe care le are la restaurantul parlamentului, continuand cu veniturile consistente, care ii permit sa cumpere orice, de oriunde, la preturi care i se vor parea mici, desigur. In occident, sunt alte salarii, exista alimente la preturi diferite, lumea preferand Aldi.
    Sa lase comparatiile deoparte! Doar el se poate compara cu ai lui !!!

  3. O sa te aruncam imediat la hargau
    Cu toata cresterea din capul tau
    Spui la minciuni fara nici o rusine
    Boaita vanduta si cu minti putine!

    Acuma ai oameni si acolo la INS
    Si ti fac rapoarte cu tot ce pretinzi
    Pe Avocatul poporului l ai mazilit
    Ca nu ti a facut tot ce tu ti – ai dorit

    Nu ti dadea voie sa ti bati joc de Romani
    Sa tai sa ciopartesti sa i haituesti ca pe caini
    Si daca vezi ca ti a mers cu acest pas
    Te dai la CCR ca atat a ramas

    Trebue distrus si acesta ca este
    Ultima piedica in ce va priveste
    Dupa ce si pe acesta il veti ingenunchea
    O sa faceti din tara sac de box si saltea

  4. Romani cat o sa-i mai suportam pe astia???????Toata tara trebuie sa iasa in strada,ca la revolutie,altfel nu scapam de naparcile astea!!!Treziti-va romani,acum e momentul!!!!

  5. Nu se poate spune asta decat propagandist. Uite mie mi-a crescut lumina cu 15%.Alte preturi:
    Ulei 2020 – 4,30
    2021- 5,45 +11%
    Oua 2020 11 ron
    2021 14 ron+30%
    Dar poti sa le iei si mai scump
    La fructe e teroare cand intru in piata printre tarabe parca merg printre talibani.
    Merele 5 ron
    Capsuni 9 ron
    Cirese 14 ron
    Dar poti sa le iei si mai scumpe.
    Va dati seama ce e in sufletul unui copil sau al unui batran. Si mai sant uite produsele lactate sunt iar mai scumpe cu 10%.
    Lapte acru 2020 3 ron 2021 4ron
    Făgărasi branza 2020 2,30 2021 2,85 ron
    etc
    Deci cat pierd 15 cu1, 2 si…
    Cam 30 ron la ce am descris ca la un cos esential lunar poate si 80 ron, asta inseamna extrem nu se poate spune de putere sau de pret mic cand ciresele sunt mai scumpe ca in Germania…

  6. Vreau sa amintesc ca eu nu ma pot atinge de fasolea romaneasca care atinge si 14 lei kilu. Am luat doar din Polonia cu 10 ron kilu sau din Egipt cu 8 roni chilu. De ce nu ar da fratele roman cu 6 ron chilu? Poate ca sa il mai bata Dumnezeu odata cu apa si cu foc…

  7. Vreau sa inchei cu o nota de protest adusa ciobanului roman si nu degeaba le-a inecat Dumnezeu oile in drumul lor spre orient. Sa dai chilu cu 40 ron la roman si cu 10 la arab e fratricid mioritic. In plus baciul vanzator m-a mai vandut odata la cantar cu 15 ron m-a inselat si mai vroia sa mai cumpar si capațâna la miel mai atarna si aia 50 ron 1,5 kile…
    Rusine. Traiti pe muchia mantuirii.

  8. Futu-ti dumnezeii ma-tii de fanfaron nenorocit !
    TOTUL se scumpeste de cateva luni , de la mancare ,energie , pana la asigurarile auto ! La materialele de constructii s-au scumpit intr-o singura luna cu pana la 120 %. OSB-ul de 10mm s-a facut de la 70 RON si 160 RON !!! Cheresteaua de la 800 RON a ajuns 1500 RON ! Teava si profilele de otel , la fel! Sa ma cahc pe chelia ta , bai jigodie!

  9. Fara subventii la agricultori cum fac criminalii astia nu vom manca de al nostru niciodata Polonia si ceilalti sunt oameni normali la cap si subventioneaza producatorul lor agricol Jegurile astea nebune il fac sa arunce marfa la gunoi ca nu i o cumpara fiind scumpa

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger