AcasăPoliticaCîțu le dă copiilor educație sexuală, nu alocații majorate. Declarații halucinante făcute...

Cîțu le dă copiilor educație sexuală, nu alocații majorate. Declarații halucinante făcute de premier

educatie sexualaCîțu le dă copiilor educație sexuală, nu alocații majorate. Declarații halucinante făcute de premier

E un război politic cu educația sexuală în școli, subiectul generând tensiuni chiar și între premier și colegii lui de partid. Educația sexuală va fi introdusă în școală într-un curs de „educație pentru viață”, începând de anul viitor, a declarat Florin Cîțu, precizând că părinții își pot retrage copiii, dacă doresc, la fel cum procedează și în cazul orelor de religie.

Anunțul a venit la câteva ore după ce Senatul, inclusiv reprezentanții PNL, au votat pentru înscrierea la orele de educație sanitară doar cu acordul părinților.

„Am luat decizia. Curicula ține de Ministerul Educației și va introduce de anul viitor educație pentru viață. Va fi obligatoriu, dar părinții pot să-și retragă copiii”, a afirmat premierul, marți seară.

Ideea că orele de educație sexuală, incluse într-un pachet mai amplu, denumit educație pentru viață, trebuie să introduse pe același principiu ca și orele de religie a fost enunțată în ultimele zile și de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Decizia este luată, va introduce de anul viitor educație pentru viață. Este chiar atributul ministrului”, a mai precizat Cîțu, spunând că nu mai așteaptă să decidă Parlamentul.

Alocațiile pentru copii nu se mai măresc

În acest timp, șeful Guvernului a fost ferm și în privința alocațiilor pentru copii. Acestea nu se vor dubla în luna iulie anul viitor, fiind prevăzută doar o singură creștere de 20% în ianuarie 2022.

Legea inițială privind creștere alocațiilor stabilea ca la 1 iulie 2022 alocația să fie dublată și să ajungă la 300 de lei. „Legea inițială era o lege prost făcută, fără sursă de finanțare. Pe hârtie poți să crești orice, provocarea pentru cei care scriu astfel de legi să vină să arate de unde poți să crești cheltuielile publice fără să pui în pericol finanțele publice sau stabilitatea financiară a României. Este o majorare eșalonată, anul acesta 20%, anul viitor 20% și mergem mai departe”, a spus Cîțu.

Premierul a precizat că vor rămâne cele 5 etape de creștere a alocațiilor dar se vor aplica o singură dată pe an.

author avatar
Andreea Vlad
454 afisari

5 COMENTARII

  1. Oare chiar ne-a luat Dumnezeu mintile ??? Copiii nu de educatie sexuala duc lipsa, ci de EDUCATIE. Atata timp cat praogramele scolare sant „vai mama lor”, pregatirea aducatorilor precara (ca sa nu folosesc un cuvant mai dur) , iar munca si-o fac (unii) doar prin prisma veniturilor, lecturile obligatorii – o amintire,- examenele , maine, poimaine ca in „cugetarile” caragialescului Marius Chicos Rostogan, simplu – da domnule-, televiziunile te intoxica cu emisiuni care mai de care mai promiscue, EDUCATIA s-a „retras intr-un colt” si plange. Rezultatele deja se vad, dar zero baratii din fruntea tarii au cataracta. Ma intreb de multe ori si raman mirat… DE CE TACE ACADEMIA RAMANA ??? Or fi fotoliile de academicieni prea comode ??? Nu-i intereseaza de viitorul poporului roman ??? Ei nu trebuie sa IMPUNA ci doar sa SPUNA, sa ARATE, sa CRITICE. Voi santeti ELITELE… nu ne faceti sa ne punem intrebari. Mi-e dor le lectiile lui Alexandru Graur. O tempora…

  2. Pai asta cu educatia sexuala o introduci la maturitatea educatiei. Citu trebuie sa incurajeze educatia si mersul la scoala.
    Deci nu pana in clasa a 10 cand poti sa inveti despre menstruatie ejaculare masturbare jocuri sexuale, copilul trebuie sa invete dragostea naturala si sa fie ispitit de burse date de Citu sa vina la scoala.Nu sa fuga ca acum.
    La 300 de ore fara absenta si media 10 purtare si generala pana 9 iei 10000 roni
    10.000 euro si contract Institutul de cercetare Roman medalia de aur argint bronz olimpiada internationala.
    8000 roni
    5000 roni
    4000 roni
    Mediile de pana in 7 cu 10 purtare
    Medii sarace premii de consolare 1000-2000
    Si apoi vb de educatie
    Si apoi mai vorbim si de educatia sexuala superioara…
    Da nu pui boul 🐂 in fata carului decat daca vrei sa-l strici…

  3. In loc sa se predea educatia sexuala in scoli, mai bine s-ar preda educatia financiara care sa-i ajute pe tineri sa promoveze in viata. Bine ca , in schimb, se promoveaza prostia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger