AcasăPoliticaCîțu, la masa discuțiilor cu mediul de afaceri. Tema: centrele de vaccinare...

Cîțu, la masa discuțiilor cu mediul de afaceri. Tema: centrele de vaccinare organizate în cadrul companiilor

Cîțu stă la masa discuțiilor cu mediul de afaceri, pe tema campaniei de vaccinare

Șeful Guvernului urmează să aibă, marți mai multe discuții referitoare la campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Prima întrevedere de pe agenda liderului de la Palatul Victoria este programată pentru ora 11.30. La acel moment urmează să înceapă discuțiile pe care Florin Cîțu le va avea cu reprezentanți ai organizațiilor mediului de afaceri – ”camere de comerț în România, Consiliul IMM-urilor, HORA, CDR, asociații ale producătorilor de medicamente” – pe tema centrelor de vaccinare organizate în cadrul companiilor, din câte s-a anunțat din direcția Executivului.

La aceste discuții vor fi prezenți, totodată, și președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță, precum și secretarul de stat în Ministerul Sănătății și, totodată, vicepreședinte CNCAV, Andrei Baciu – cel care a preluat o parte din atribuțiile ministrului interimar al Sănătății – VEZI AICI.

Tot marți, premierul Cîțu urmează să discute cu membri ai organizațiilor neguvernamentale și asociații ale pacienților. Subiectul întrevederii îl constituie, de asemenea, campania de vaccinare. Întrevederea e programată pentru ora 12.20.

Baciu: Persoanele planificate la vaccinare vor fi anunțate prin grija angajatorilor

În acest context, că amintim că zilele trecute, secretarul de stat Andrei Baciu făcuse precizări importante pe tema organizării de centre de vaccinare la nivelul companiilor private, în vederea vaccinării antiCovid a salariaților.

”Cu privire la vaccinarea angajaților operatorilor economici, aici aş vrea să vă spunem că am primit foarte multe solicitări şi am şi avut în ultimele săptămâni diverse întâlniri cu organizațiile şi asociațiile care reprezintă mediul privat din România în această idee de a organiza centre de vaccinare, care să accelereze practic accesul angajaților la vaccinare. În acest sens, câteva detalii despre cum se va realiza acest lucru. Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic într-un spațiu adecvat, care să îndeplinească practic aceleași condiţii ca şi centrele de vaccinare normale. Vaccinarea angajaților se va realiza fără programare în platforma de programare.

Planificarea la vaccinare: practic, angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile, care îşi doresc să se vaccineze, listele respective se transmit către DSP-uri, care, pe baza datelor primite, realizează planificarea efectivă a vaccinării, ţinând cont, evident, de numărul persoanelor care îşi doresc, de dimensiunea activităţii şi de intervalul de timp necesar pentru finalizarea activităţii de vaccinare. Persoanele planificate la vaccinare vor fi anunțate prin grija angajatorilor”, a explicat Baciu, în 13 aprilie.

Care e planul în cazul companiilor cu mai puţin de 100 de angajați

Totodată, secretarul de stat în cadrul MS a mai dat câteva detalii și cu privire la alți pași procedurali presupuși de această initiațivă, atât referitor la companiile care au personal medical propriu, cât și la cele care nu au. ”Pentru operatorii economici care dețin personal medico-sanitar propriu, aceștia îşi vor organiza acțiunea de vaccinare în sediile proprii cu ajutorul acestui personal. Pentru operatorii economici care nu au personal medico-sanitar, pentru aceste situații se vor constitui echipe mobile ce vor fi arondate unui centru fix de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca.

Dacă, la fel, operatorii economici au personal medico-sanitar, dar nu au suficient, la fel aceste acțiuni vor fi completate cu personalul din respectivele centre şi solicitările vor merge către DSP-uri. Pentru operatorii economici care au mai puţin de 100 de angajați, practic, aceștia vor întocmi liste cu angajații care doresc să se vaccineze, le trimit către DSP-uri judeţene şi aceste vor fi planificate la vaccinare în centrele fixe”, a mai declarat, la acel moment, Andrei Baciu.

109 afisari

5 COMENTARII

  1. @ Mai are Câțu niște „vaccinuri de livrat”, „plătite de Uniunea Europeană”, și solicită „sprijinul” liberalilor din companii , ca să obțină permisiuni să deschidă unele afaceri care au fost oprite de la funcționare cu motivație de pandemie, ?
    Vă amintiți și că liberalii erau deosebit de insistenți când solicitau aplicarea „procedurii de infringement”, de către Comisia Europeană, în diverse sectoare ale economiei în guvernările PSD, ?

  2. In traducere libera: patronul/conducerea/mangementul (in noua limba de lemn corporatrista) va obliga salariatii sa se vaxxineze; salariatii care, totusi, refuza vor fi supusi (re)presiunilor, amenintarilor din partea celor vaxxinati si vor fi, astfel, obligati sa sa plece din companie/firma.
    Abjectia lor (a politicienilor) se intemeiaza pe nepasarea/supusenia noastra (a celor guvernati)!!!

  3. & Sunteți de părere că vaccinarea este și despre faptul că și-au luat mulți doctorate , însă pacienți sunt numai la medicii, de insistă Cîțu să vaccineze și pe la companii, ? Companiile or avea și angajați care au obținut și doctorate, ?

  4. 1. Oferta de succes: oportunitate de castig.
    Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber.
    Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate, invatam totul impreuna! Se semneaza un contract in original, trimis prin posta. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Pentru detalii, contactati-ne pe adresa de e-mail: activitatecompletonline@gmail.com

  5. @ Probabil că Rafila, ca virusolog, Cîțu ca prim ministru, ar putea fi dintre cei ce ar trebui să lămurească chestiunea faptului dacă persoanele se nasc cu indicații de vaccinare și împotriva căror viruși și dacă la nevaccinare li se restrâng din drepturile și libertățile fundamentale, de către decidenții politici și publici, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger