AcasăPoliticaCîțu jubilează invocând cifrele: Toate scenariile apocaliptice au fost spulberate

Cîțu jubilează invocând cifrele: Toate scenariile apocaliptice au fost spulberate

Liberalul aflat în fruntea Ministerului Finanțelor se arată mai mult decât mulțumit de recentele cifre venite din direcția Institutului Național de Statistică, profitând de ocazie pentru a săgeta PSD-ul, pentru criticile pe care reprezentanții principalului partid de opoziție i le-au adus, îndeosebi în perioada crizei generate de noul coronavirus.

„Economia REALĂ mă confirmă! Am luat cele mai bune măsuri pentru economie și acest lucru este confirmat de DATE OFICIALE! INS:”În perioada 1.I-30.IV.2020, faţă de perioada 1.I-30.IV.2019, volumul lucrărilor de construcţii a CRESCUT, atât că serie brută, cât şi că serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 26,5% fiecare.” !!! Toate scenariile apocaliptice ale socialiștilor au fost spulberate de datele din economia reala„, susține Florin Cîțu, într-un mesaj transmis în urmă cu scurtă vreme, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, oficialul guvernamental a ales să aducă în discuție obiectivul pe care îl are, în actualul context economic. „Nu ne oprim aici. Vom adiministra în continuare responsabil și precaut economia României. Obiectivul meu este să reduc la minim impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei nostre. Și așa voi face!”

Cifrele de la INS

Institutul Național de Statistică (INS) anunțase, în cursul zilei precedente, că „în luna aprilie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 2,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,9%”, dar și că „faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,1%, respectiv cu 10,0%.”

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger