AcasăPoliticaCîțu, în ziua în care euro a atins un nou maxim în...

Cîțu, în ziua în care euro a atins un nou maxim în fața leului: ”Ar trebui să ne obișnuim cu prețuri care…” – VIDEO

Cîțu, în ziua în care euro a atins un nou maxim în fața leului: ”Ar trebui să ne obișnuim cu prețuri care...” - VIDEO

După ce s-a încheiat ședința de guvern la începutul căreia a fost prezent și președintele Klaus Iohannis, premierul Cîțu a ieșit la declarații, anunțând, din capul locului, că a fost aprobat Memorandumul pentru proiectul ”România Educată”.

Șeful Guvernului a vorbit, totodată, despre vaccinarea împotriva COVID-19, subliniind că ”vaccinul este singura soluție”, dar că ”în România, vaccinul nu este obligatoriu”.

Pe de altă parte, premierul a primit o întrebare pe teme economice, în contextul în care s-a aflat că miercuri, euro a atins un nou record în raport cu leul, conform cursului anunțat de Banca Națională a României.

”Am văzut că astăzi euro a atins din nou un maxim la cursul BNR și economiștii spun că acest lucru are legătură cu deficitul de cont curent, cu dezechilibrul. Am văzut că astăzi aţi discutat despre datoria publică a României. În acest context, are guvernul soluții pentru ca lucrurile să se echilibreze, să nu vedem un euro de 5 lei în perioada următoare?”, a fost întrebat Florin Cîțu.

Premier: Asta înseamnă o economie de piață

În răspunsul său, șeful Guvernului a dat de înțeles că se vorbește cu precădere de creșterea prețurilor, dar nu atât de mult și de scăderi la acest capitol. ”Aici lucrurile sunt foarte clare pentru mine: prețurile sunt determinate de piață într-o economie liberă. Şi îmi place că vorbim doar atunci când prețurile mai cresc puțin, dar nu vorbim de ele când scad. Preţurile vor crește, vor scădea, în funcție de ce se întâmplă cu cererea și oferta”, a susținut Cîțu.

Mai mult, liberalul aflat la șefia echipei de la Palatul Victoria n-a pierdut ocazia să pună într-o lumină favorabilă guvernul pe care îl conduce. ”Ceea ce poate să facă acest guvern și face foarte bine este să se dea o traiectorie clară de reducere a deficitului bugetar, și sustenabilă, și credibilă. Și vă spun că este și sustenabilă și credibilă pentru că Comisia Europeană, în analiza de deficit excesiv, și-a asumat aceeași traiectorie pe care o are România de reducere a deficitului bugetar.

Asta contează atunci când ne uităm pe termen mediu și lung și ne uităm și la evoluția altor prețuri. Dar fluctuații pe termen scurt, acestea sunt normale într-o economie de piață și ar trebui să ne obișnuim cu prețuri care cresc și scad, pentru că asta înseamnă o economie de piață”, a concluzionat Cîțu.

author avatar
Andrei Coman
526 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai freza sparta, cand economia care pentru unul ca tine duduie, da ea sta pe butuci, ne duce in jos, si tu te lauzi ca un Liberal pagubos, du-te frate acasa si taie iarba la caini

  2. Te adresezi pensionarilor la careu poti sa dai un leu in plus sau la toti cei care raman fara munca pt ca cica e restructurare ?????? Genocidul nu se prescrie!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger