AcasăPoliticaCîţu îi face în ciudă lui Orban. Promisiunea aceasta sigur îl va...

Cîţu îi face în ciudă lui Orban. Promisiunea aceasta sigur îl va enerva pe liderul PNL

citu orbanCîţu îi face în ciudă lui Orban. Promisiunea aceasta sigur îl va enerva pe liderul PNL

Bătălia dintre Florin Cîţu şi Ludovic Orban pentru şefia PNL se ascute. Premierul a făcut o promisiune menită să-l „înţepe” pe actualul lider al liberarilor. El a zis că partidul a pierdut „baza” partidului în ultimii ani şi a adăugat că atunci când va fi preşedintele formaţiunii va readuce în PNL oamenii care s-au depărtat de partid.

Atunci când voi fi preşedintele PNL, voi asigura că voi aduce înapoi oamenii care s-au depărtat de PNL în ultimii ani, oameni din sectorul privat, oameni care muncesc, oameni care plătesc taxe, impozite, oameni care cred în liberalism, oameni care se uită la noi şi aşteaptă modernizarea României, aşteaptă modernizarea României prin investiţii, nu prin cheltuieli cu asistenţa socială sau prin pomeni electorale.

Acei oameni vreau să îi aduc înapoi, alături de mine în PNL, pentru că i-am pierdut.

Am pierdut baza PNL în ultimii ani şi acei oameni vor veni alături de noi pentru că le vom arăta că se poate, nu numai lor, ci şi românilor, că atunci când investeşti te poţi dezvolta”, a declarat Florin Cîţu, vineri la Piatra Neamţ.

Orban îl atacase primul pe Cîţu

Ludovic Orban a declarat, joi, că nu știe la ce lentoare s-a referit Florin Cîțu când a vorbit despre activitatea din Parlament și a subliniat că este nevoie de o înțelegere în coaliție pentru ca un proiect de lege să treacă în Legislativ.

Liderul PNL a fost întrebat ce părere are despre afirmaţia premierului Florin Cîţu care s-a declarat nemulţumit de faptul că multe proiecte stagnează în Parlament şi care a spus că va veni cu ordonanțe OUG din cauza lentorii Legislativului.

Nu ştiu despre ce lentoare e vorba. În Parlament, pentru a putea trece orice proiect de lege trebuie să existe înţelegere în coaliţie.

Vă dau un exemplu pe legea SIIJ. Pe legea SIIJ lucrurile s-au întâmplat în felul următor: noi am convenit în coaliţie cu o formă pe care am şi susţinut-o, am adoptat-o la Camera Deputaţilor, cu 170 de voturi, deci nu foarte simplu, destul de greu, după care ministrul Justiţiei, fără să ne comunice acest lucru, a sesizat Comisia de la Veneţia”, a afirmat Orban.

Premierul Florin Cîțu a spus că Guvernul va face reforme prin ordonanțe de urgență, pentru că mai multe proiecte ale executivului au fost blocate în Palament, deși acolo există o majoritate a coaliției. Cîțu a dat ca exemplu creșterea alocațiilor pentru copii, care urmează să fie decisă prin OUG.

 

author avatar
Andrei Ștefan