AcasăPoliticaCîțu iar nu are bani

Cîțu iar nu are bani

Este tot mai limpede. Nu avem bani nici măcar să ne dăm în călușei cu lanțuri, la iarmaroc, darmite să încropim un buget național. Ca de fiecare dată când face socoteala, Cîțu nu are fonduri. Nu ne permitem nici asta, nici cealaltă, nu sunt bani pentru nimic.

Este 1 februarie. La ora aceasta premierul Cîțu ar fi trebuit să depună proiectul de buget în Parlament pentru a fi discutat. Nu va depune nimic, deși a promis că în prima săptămână din februarie lucrurile sunt gata. Nici măcar de către guvern bugetul nu a fost adoptat. A mai descoperit o găselniță pentru a amâna totul până la calendele grecești. „Subvențiile sau cheltuielile care se duc în anumite sectoare din sectorul public anul acesta trebuie să fie legate de reformă. E foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd ce reforme vin, vom forța aceste reforme dacă nu, prin limitele din buget, dar 2021 este anul reformelor. Dacă nu facem acest lucru vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi și vor câștiga doar șmecherii”. Cât va dura reforma? Oricât. Nu are importanță din moment ce poate trage de timp.

Bugetul a devenit o anecdotă la fel de tâmpită ca și cea cu basca. Dacă o ai, de ce nu o porți? Dacă o porți, de ce nu ai halat? Și dacă le ai pe amândouă, de ce halatul nu e albastru? Iar dacă halatul e albastru, ca să-l domolești pe nebun, te întreabă un altul de ce nu ai moț la bască. Jocul acesta de-a plimbatul banilor de colo-colo face parte din strategia coaliției de dreapta. Cîțu nu poate face bugetul, iar coaliția nu se opune. Zice mersi că trec zilele și nimeni nu o clintește din loc. Când parcă-parcă s-ar ivi niște bani, premierul o scoate pe asta, că vrea să știe și unde se duc. Cîțu nu este capabil să spună unde s-au dus banii împrumutați de el în numele statului român. În schimb, cere socoteală pentru fiecare leu cheltuit. Și să ferească sfântul să nu ai reformă făcută, că nu vezi bani nici măcar de gume și ascuțitori. Undeva s-a strecurat o greșeală. Ori Cîțu crede că e premier, ori noi suntem proști și îl credem că se pricepe.

author avatar
Valentin Boeru
1.134 afisari

14 COMENTARII

    • Nesimtita e ma-ta , ti-a dat educatie pe centura . Vrei sa-ti spun unde sunt banii ? I-a platit datoriile lui Teodorovici , ala de a lasat cheala visteria tarii .

  1. Șeful „Junglei de dreapta” dovedește nu doar o periculoasă incompetență, ci și o totală lipsă de respect față de români.
    Cel mai prost prim-ministru pe care l-a avut România va face, într-un târziu, bugetul.
    Dar va fi unul de austeritate, care va duce țara in subdezvoltare.
    Vom fi un popor de săraci și sărăciți, dar cui îi pasă? Cîțu are conturile pline.
    Chiar nu vede nimeni dimensiunea dezastrului care e atât de aproape?

    • Am cazut din picioare de proasta in spatele statuii lui Suvorov , admir in calduri ce are sub burta calul si postez de pe un laptop , labuit dintr-un geamantan de pe peronul garii Tiraspol , despre dimensiunea dezastrului adus de incultura mancurtilor ( jungla de stanga , sa moara mamuku -n zoopark )…..hihihihihihihihihihi…..!

  2. impoziteaza la sursa profiturile strainilor si ia taxele la nivel european pe redevente , nu mai lasa multinationale dfe miliarde sa fie niste off shore si supa fa ti si conturile vezi iesi pe plus ????

  3. Citzu se duce la Cotroceni, ca nu-I in stare sa ia singur o decizie, el este papagal liberal, incapabil sa-si foloseasca propriul cap

  4. Nu ma duc la Cotroceni , trebuie viza sa ies din Transnistria

  5. E incompetent,nu stie sa face nimic,borboroseste doar cuvinte pe care nici el nu le intalege.Vorba cuiva…Catule est urat si prost!!!!!

    • ”Cuiva ”ala sunt eu , mancurtul porno Kostea Sugiuk Tiraspol , troll-ul stalinist urat si prost !!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger