AcasăPoliticaCîțu, fanfaron cu normă întreagă

Cîțu, fanfaron cu normă întreagă

Florin Vasile Cîțu este un alt liberal fără operă. Nu am găsit pe site-ul Senatului niciun cuvânt despre lucrările de specialitate publicate. Dacă nu modifică până mâine, înseamnă că așa este. N-a scris. Nu lasă nimic posterității pentru a se înfrupta omenirea din înțelepciunea lui. Ministru de Finanțe fără operă?

Poate o avea literatură de sertar, „Dialectica împrumutului la mișto”, „O partidă țeapănă în patul econometriei”, „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de politică monetară aplicată”. Da’  câte nu se pot scrie când modelele macroeconomice au coapse lungi și sâni marmoreeni!? Până la urmă, contează ce scrii sau ce dai pe gură? „Duduiul” Cîțu, căci nu pot să-i spun „Duduia Finanță”, și-a adus aminte că există. Și dacă tot există, a cugetat că e bine să-și marcheze trecerea pe lângă boschetul politicii liberale. „Suntem în ultima etapă pentru a elimina PSD-ul de la butoane din România!” Băă, mișto! Când are dreptate, are! Atâta profunzime n-am mai întâlnit de când mă scufundam pe lângă epava din Vama Veche. Și claritate, căci guvizii nu făceau pipi acolo.

Dar „Duduiul” nu simte că îi plesnește elasticul de la slipul liberal și rămâne în doctrina goală. Îl poartă pe umăr, lejer, ca să aibă mai multă libertate de mișcare. Și exprimare. Și chiar se exprimă. „I-am scos de la butoane de la Primăria Generală, îi scoatem şi din Parlament şi vom putea să implementăm cu adevărat soluţia liberală de dezvoltare a României” Și mai mișto! Tot mai mișto. Mai ales că nu vede că social-democrații nu mai sunt la butoane de multă vreme în România. Iar asta cu implementarea soluției liberale de dezvoltare a României este chiar năucitoare. E ca un „Buzdugan” de la cârciuma vamaiotă „Mitocanu’”, unde ziceai că mănânci o namilă de copan, după cum arăta, dar care, în fapt, era un ciocan de pui trecut prin mai multe straturi de ouă, pesmet și făină. Rău nu era, până la urmă, dar carnea era departe de prezentare și de reclamă. Mai rău o să fie cu soluția liberală, că vor jumuli carnea de pe os și vor da zgârciul prin ou diluat cu apă și-l vor trece prin aburi. Cîțule, lasă politica.Te-a bătut vreodată gândul să scrii proză scurtă? „Sex nebun între coapsele liberalismului”? Ia vezi, poate-ți iese.

author avatar
Valentin Boeru
1.375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger