AcasăPoliticaCîțu, explicații după schimbarea lui Berceanu de la șefia Gărzii Naționale de...

Cîțu, explicații după schimbarea lui Berceanu de la șefia Gărzii Naționale de Mediu

Cîțu, explicații după schimbarea lui Berceanu de la șefia Gărzii Naționale de Mediu

La o zi de când s-a aflat de revocarea lui Octavian Berceanu din fruntea Gărzii Naționale de Mediu, premierul Cîțu a oferit și primele explicații publice din spatele deciziei care a dus la această schimbare din funcție a celui propus de USR PLUS la șefia GNM.

Aflat la Sinaia și întrebat de presă de ce l-a demis pe Berceanu, Florin Cîțu a dat următorul răspuns: ”Domnul Berceanu a fost numit politic şi nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare, aşa cum a fost retras, spre exemplu, dacă ţineţi minte, prefectul Bucureştiului, domnul Berbeceanu.

Era de la PNL, dar când a venit noua coaliţie imediat a fost înlocuit cu o persoană de la USR, pentru că acesta a fost algoritmul politic. În acest moment, toţi cei care au fost numiţi politic în coaliţie, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic trebuie să fie înlocuiţi”.

Precizare

Pe de altă parte, actualul premier a ales să se oprească și asupra unor comentarii apărute după ce s-a aflat că atribuțiile lui Berceanu au fost preluate de adjunctul acestuia, fiul unui primar din Călărași.

”Am văzut discuţiile în spaţiul public şi aici trebuie să facem iarăşi o precizare: nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu, doar atribuţiile au fost delegate adjunctului domnului Berceanu, care era acolo din martie, împreună cu domnul Berceanu, lucrau împreună şi niciodată nu am primit de la domnul Berceanu vreun semnal că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să ducă mai departe sau să facă lucrurile”, a afirmat Florin Cîţu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Berceanu, mesaj după ce a rămas fără funcție

”Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, în 6 luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu.

Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreuna cu ministrul Tánczos Barna si căruia ii mulțumesc pentru spiritul de echipă”, a scris Octavian Berceanu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Decizia privind ”eliberarea domnului Octavian-Alexandru Berceanu din funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu”, luată de premier, a fost publicată, în 20 septembrie, în Monitorul Oficial.

197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger