Cauta

Cîțu, excursie de pișcoturi la Bruxelles

Premierul a plecat la Bruxelles. Să facă ce? Să discute cu liderii europeni. Doi dintre ei zice-se că ar fi foarte importanți. Dacian Cioloș și Adina Vălean. Aoleu, în halul ăsta am ajuns?

Vorbele adunate până acum spun că va discuta despre planul ăla cu redresarea și reziliența. Ce ar putea să discute despre el din moment ce primele două variante care au fost băgate sub nasul Bruxelles-ului au fost respinse? În cuvinte elegante, cei de acolo au spus că nu înțeleg despre ce este vorba. Nici ei, europenii care au citit proiectul, dar nici românii. Cum ar putea rezolva ceva Cîțu? Rugându-i să-l aprobe așa cum e pentru că are și el o pâine de mâncat în țară? Zicându-le că are niște prieteni în guvern care atârnă de asta, pentru că nu știu cum să facă bani pentru România? Spunându-le să fie clemenți cu ministrul de Finanțe de anul trecut, care a făcut din tot planul o varză pe care nici el nu o mai înțelege? Între timp, s-a schimbat guvernul, ministrul a ajuns premier, dar varza a rămas. Așa că, înțelegere, e și el la început de drum. În sensul că mai are multe de dat peste cap.

Cum s-ar putea să convingă Cîțu că lucrurile merg bine? N-are nici măcar un buget aprobat și nu se știe dacă va trece de hopul ăsta. USR a spus că nici nu vrea să audă de promovarea bugetului atât timp cât fondurile alocate nu se pupă cu ce au cerut ei. Social democrații au declarat, fără dubii, că nu vor vota un buget al austerității, care aruncă România și mai rău în sărăcie. Și atunci, ce caută Cîțu la Bruxelles când nu are argumente cu care să-și impună opiniile? Mai rotunjește bugetul? Cum? Tăind salarii? Făcând concedieri masive, așa cum anunță? Ce n-avea România încasări din taxe și impozite, după ce concediază armate întregi de oameni nici că va mai avea. Adevărata distracție va începe după ce Cîțu, cum-necum, va obține niște bani. USR deja își revendică victoria care, nu-i așa, e a lui Barna, nu a lui Cîțu. Iohannis va sări și el din așternut și va spune că sunt banii negociați de el prin vară. A negociat pe dracul, dar asta-i altă poveste. Plin de umor negru, românului nu-i va rămâne decât să consemneze o glumă a istoriei. Plecat la Bruxelles să cumpere pișcoturi, premierul s-a trezit cu niște bani în geantă. Și asta în condițiile în care el pusese mâna doar pe pișcoturi.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version