AcasăPoliticaCîțu, excursie de pișcoturi la Bruxelles

Cîțu, excursie de pișcoturi la Bruxelles

Premierul a plecat la Bruxelles. Să facă ce? Să discute cu liderii europeni. Doi dintre ei zice-se că ar fi foarte importanți. Dacian Cioloș și Adina Vălean. Aoleu, în halul ăsta am ajuns?

Vorbele adunate până acum spun că va discuta despre planul ăla cu redresarea și reziliența. Ce ar putea să discute despre el din moment ce primele două variante care au fost băgate sub nasul Bruxelles-ului au fost respinse? În cuvinte elegante, cei de acolo au spus că nu înțeleg despre ce este vorba. Nici ei, europenii care au citit proiectul, dar nici românii. Cum ar putea rezolva ceva Cîțu? Rugându-i să-l aprobe așa cum e pentru că are și el o pâine de mâncat în țară? Zicându-le că are niște prieteni în guvern care atârnă de asta, pentru că nu știu cum să facă bani pentru România? Spunându-le să fie clemenți cu ministrul de Finanțe de anul trecut, care a făcut din tot planul o varză pe care nici el nu o mai înțelege? Între timp, s-a schimbat guvernul, ministrul a ajuns premier, dar varza a rămas. Așa că, înțelegere, e și el la început de drum. În sensul că mai are multe de dat peste cap.

Cum s-ar putea să convingă Cîțu că lucrurile merg bine? N-are nici măcar un buget aprobat și nu se știe dacă va trece de hopul ăsta. USR a spus că nici nu vrea să audă de promovarea bugetului atât timp cât fondurile alocate nu se pupă cu ce au cerut ei. Social democrații au declarat, fără dubii, că nu vor vota un buget al austerității, care aruncă România și mai rău în sărăcie. Și atunci, ce caută Cîțu la Bruxelles când nu are argumente cu care să-și impună opiniile? Mai rotunjește bugetul? Cum? Tăind salarii? Făcând concedieri masive, așa cum anunță? Ce n-avea România încasări din taxe și impozite, după ce concediază armate întregi de oameni nici că va mai avea. Adevărata distracție va începe după ce Cîțu, cum-necum, va obține niște bani. USR deja își revendică victoria care, nu-i așa, e a lui Barna, nu a lui Cîțu. Iohannis va sări și el din așternut și va spune că sunt banii negociați de el prin vară. A negociat pe dracul, dar asta-i altă poveste. Plin de umor negru, românului nu-i va rămâne decât să consemneze o glumă a istoriei. Plecat la Bruxelles să cumpere pișcoturi, premierul s-a trezit cu niște bani în geantă. Și asta în condițiile în care el pusese mâna doar pe pișcoturi.

author avatar
Valentin Boeru
2.420 afisari

21 COMENTARII

    • Asa se vede de la Rabnita , ” peste hotare ” , 2 ore si 34 de minute si esti la Bruxelles , de unde sa stie un pierde vara mancurt cu gloaba de darlogi ce simplu e cu avionul ?

  1. Vi se pare că România ar avea guvern? Sau prim-ministru? Cîțu e o paiață căreia i s-au dat până acum două funcții importante, cu condiția să pună totul in cap.
    Sigur că se va întoarce cu niște bani, c-așa e „piesa”. Dar să nu-i atribuim meritul rezolvării măcar a unei probleme din multele pe care le are țara. Omul ăsta încă se întreabă ce caută în viața lui…!

    • Kostea , iar te-ai travestit in Dama de Pica-n gropi si bajbai in hazna ? Treci sa pun furtunul cu apa pe tine si o sa dormi cu caprele , o sa strambe si alea din nari de mirosul de hoit , imita-le behaitul sa te agreeze , abia faci repetitii pentru craunelile din boscheti , dihorule rapanos .

  2. Un pacate amarate,un coate goale acest Câțu,n are familie,ce exemplu ne da el nouă ca om?Profesional are cunostinte doar despre austeritate…
    Ca si ministrul Igaș din Arad,domnul BRANCONAJ care primea in plic ce decizii sa ia,acest Câțu primeste în plic de la Bruxelles ce sa facă.

  3. El si gasca lui de bocitoare care o tin langa cu lipsa banilor, sa spuna romanilor cum au ,,reusit” ca in intervalul octombrie 2019-decembrie 2020 sa duca deficitul bugetar de la 2,9 % la 9,8 %(in intervalul oct.2019-dec.2019, de la 2,9% la 4,9%) ???!!! Cu siguranta in interesul sistemului bancar. Restul, povesti pentru naivi. Somn usor romani !

    • Kosteo , ce te intereseaza pe tine , de aici din Gregoriopol , de deficitul bugetar al guvernarilor din Romania ? Azi cat ai produs , iar esti pe minus ? Marsh te culca , rebutule , nu esti bun de nimic !

      • Nu am nici o legatura cu personajul. Nu te mai izbi aiurea. Ca el posteaza cum vrea si voi il bagati in seama, este altceva. Daca esti fan neconditionat PNL-USR este problema ta. Eu postez pentru cei care au ochi sa vada si urechi sa auda. Fanaticii nu intra in categoria mea de interes, indiferent cat bat campii.

        • un deficit considerabil, facut cu viteza maxima, imprumuturi de miliarde de euro facute in 10 luni cat altii in 10 ani, asta e omul acceptat de
          capgolsiblond

          • Pentru cei care au ochi sa vada si urechi sa auda : – Obs 1, 2 , 3 etc , cat a furat PSD -ul in 30 de ani , cate zeci de miliarde s-au dus in buzunarele imbuibatilor ? Unii vorbesc chiar de 300 de miliarde , 100 de miliarde la fiecare 10 ani . Cine a lasat visteria goala in noiembrie 2019 , spitalele complet neechipate si in ultimul hal de ne-a prins pandemia cu chilotii in vine ? Din imprumuturile platite de actualul guvern nu trebuiesc platite dobanzile la imprumuturile lui Teodorovici , ala de se plimba la Havana cu escala ? Esti fan neconditionat PSD , e problema ta , e foarte posibil sa fi un lipitor de afise , un politruc speriat ca-si pierde privilegiile , nu acuza pe altii ca sunt fani ai unui partid anume daca incearca sa fie buni romani , sa lupte prin orice mijloace impotriva coruptiei endemice de care nu reusim sa scapam si sa ne crestem copiii ( viitorul de maine al acestei tari ) in demnitate si respect . Tu esti inregimentat si orbit sa permanetizezi avantajele pe care ti le ofera un partid politic , gandeste ca , in tara asta sunt oameni care s-au saturat de baltirea in mocirla , de pile , relatii , nepotisme si idioti numiti politic , oameni care cer sa fie respectata meritocratia , vor o tara normala si o existenta onesta corepunzatoare pregatirii . Asta e diferenta dintre tine si oamenii care vor sa-si duca existenta demn , ne-am saturat de lingai si oportunisti , baga-ti lozincile in fund , tara asta trebuie sa carmeasca la 180 de grade , sa-si ia soarta in maini si sa scape de lichele si pamfletari cocotati la varful puterii , resetare totala de gandire , sistem si aliniere la standarde performante . Ti-e dor de Andrusca si gasca ? Gata cu circul , in univers functioneaza legea negarii negatiei , ce e vechi si perimat trebuie aruncat la cosul istoriei , concurenta este acerba , pe tot mapamondul se petrec schimbari fundamentale , cine tine pasul , rezista si merge mai departe , cine nu , il asteapta moartea subita . Lasa fonfaiala si lozincile rasuflate , vremea politrucilor de duzina a apus , nostalgicii si idiotii satului sa-si bea toiul de tuica la bodega si sa depene amintiri cat poftesc , tinerii si elita romaneasca trebuie sa transforme aceasta tara din temelii . Si o vor face , cu siguranta , fara povetile unor neica nimeni ca tine inecati in spaima si neputinta cand ” ai nostri ” nu mai sunt la putere . Panimaesi , capgolsichel ?

  4. Sluga da mai multi bani la investii si mai putin la sanatate, asta nu e sanatos la cap, nici el si nici tot guvernul lui de fatalai inganfati si prosti de bubuie statul cu ei

  5. Sugiuk ce te a apucat? Iti pasa de catu‐mațu? E ca tine,un no name,mai exact este groparul economiei românești sau o glugă de coceni,cum l a facut Petrov.

  6. Am servit cina in reprize , o galeata cu borhot uman am servit-o la ora 20:08 si nu m-am saturat , am lins si a doua galeata la 21:44 , am umflat matu si astept molotovu salubritatii Tiraspol sa-mi lase portiile pentru ziua de maine . Uff , uff , vai batranetili miele , uite-asa imi duc existenta mizerabila in slujba Raionului …

  7. Boerule , manipulezi si dezinformezi la greu , Florin Citu s-a intalnit la Bruxelles CU TOATA CREMA UNIUNII EUROPENE , cu Adina Valean te-ai intersectat matale acu 2 ani pe bulevardul Magheru . Premierul roman a avut intrevederi si dialog aplicat cu PRESEDINTELE PARLAMENTULUI EUROPEAN , DAVID SASSOLI , CU PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN , CHARLES MICHEL , CU PRESEDINTELE COMISIEI EUROPENE , URSULA VON DER LEYEN , CU VICEPRESEDINTII FRANS TIMMERMANS , MARGRETHE VESTAGER SI VALDIS DOMBROVSKIS , cu Manfred Weber , Iratxe Garcia Perez si cu Dacian Ciolos , obligat de protocol , IN CALITATE DE LIDER AL GRUPULUI RENEW . Intalnirea cu Sasolli =” CONSTRUCTIVA ” , intalnirea cu Michel= ” FOARTE BUNA ” , intalnirea cu von der Leyen = ” EXCELENTA ” . Nu a fost nevoie de translator si de citit dupa foi ca pe timpul lui Dancila . AGENDA DE LUCRU A PREMIERULUI ERA STIUTA , cum poti nascoci asemenea baliverne ? DE OFTICA ? Ai cazut in balta mizerabila a lui Tudose , ala de se straduieste sa devina comic dupa ce linge niste matrafoxuri spirtoase ? Maine iti sarbatoresti onomastica , primeneste-ti constiinta , leapada-te de minciuni si dezinformari la greu , asta nu e jurnalism , e circoteca de maidan model Sosoaca , aia de-a incurajat-o Trump pe Twitter-ul blocat Parol !

    • Domnul Boeru are gusturi subțiri, nu se întâlnește cu Adina Vălean. Se vede că nu-l cunoști.

      • Nu , ba , SE INTERSECTEAZA , nu-l da ea pe frumosul Antonescu pe un ziarici de doua parale .

  8. Eu imi mentin parerea de la articolul ” Arafat a arestat Romania ” unde am postat , la ora 16:03:23 , cu pseudonimul ” Anonim ” : ” ADEVARAT SI IMPECABIL ARTICOL ! RESPECT ! ”. Si articolul de fata este pe gustul nostru , al mancurtilor din Transnistria , IL FELICIT pe gaspadin Valentin Boeru pentru maine , de Ziua Indragostilor , si ii altoiesc un pupic tandru pe pupila ochiului dosnic maron ! MUAHHH …!

  9. Cuțule, vine si rândul tău papagalule. Hai să vezi când vor intra românii peste voi cu forța. Mineriadă fără mineri facem! O să fugiti mâncând pământ. Dacă ne unim forțele, vă punem la zid ca pe Ceaușescu. Genocidul vostru depăseste ce a făcut Ceaușescu. CĂLĂILOR!

  10. Domn prim luati niște fete de pe centura consiliere, că va invata cum sa faceti bani.si peștii puneti miniștri.Astia dau si la parlamentul de la UE în fiecare zi o m…e.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger