AcasăPoliticaCîțu, declarații de ultimă oră. Nu exclude anticipatele! „Toate variantele sunt pe...

Cîțu, declarații de ultimă oră. Nu exclude anticipatele! „Toate variantele sunt pe masă, din partea PNL” – VIDEO

Sunt declarații de ultimă oră din partea lui Florin Cîțu. Liderul PNL-ului a lăsat să se înțeleagă că nu exclude varianta alegerilor anticipate.

Înainte de a începe audierea în comisiile parlamentare de specialitate a miniștrilor propuși pentru a face parte din Cabinetul Cioloș, liderul PNL a anunțat ce le-a cerut parlamentarilor liberali, referitor la această procedură, dar și cum se vor poziționa aceștia la momentul votului.

„Am cerut colegilor mei decenţă şi profesionalism în timpul audierilor de astăzi. Decizia de vot a fost luată aseară în BEx: ne vom abţine la voturile pentru candidatura miniştrilor din acest guvern. I-am rugat pe colegii mei să vină cu argumente clare”, a declarat Cîțu, în dimineața zilei de marți, 19 octombrie.

Vă amintim că după audierea fiecărui aspirant la postura de ministru, se va da un aviz în cadrul comisiilor parlamentare, aviz ce va fi consultativ.

Întrebat despre anticipate

Pe de altă parte, Cîțu a fost întrebat despre strategia liberalilor după votul de miercuri.
„Toate soluţiile sunt pe masă (…), vom face tot ce e mai important pentru români, pentru a rezolva această criză și pentru PNL”, a susținut preşedintele PNL.

Toate variantele sunt pe masă, din partea PNL. Și, bineînțeles, tot ce este mai bine pentru români”, a răspuns Florin Cîțu, întrebat și dacă varianta alegerilor anticipate e pe masă.

Ușă deschisă pentru discuțiile cu USR-ul

Rămâne de văzut ce se va întâmpla după momentul votului de miercuri, știut fiind faptul că, potrivit calendarului stabilit, în cea de-a treia zi a săptămânii se va afla dacă Guvernul Cioloș va obține sau nu votul de învestire în Parlament. Pentru acest lucru sunt necesare 234 de voturi. Liderul PNL dă de înțeles că liberalii sunt deschiși pentru o reluare a discuțiilor cu USR-ul.

„Noi arătăm aici maturitate, arătăm deschidere, pentru că nu vom vota împotrivă. Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă și nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern, așa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, deci din partea noastră există deschidere, arătăm că vrem să depășim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut, haideți să rezolvăm problema începând de mâine”, a afirmat Cîțu.


De altfel, la varianta anticipatelor au făcut referire, în mai multe rânduri în ultima perioadă, cei de la PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu. „Cred că a venit momentul ca Iohannis să coboare printre români, să le vadă suferința, să le vadă lacrimile și, măcar în ultimul ceas, să ia o decizie corectă. Un guvern de specialiști apolitici, care să gestioneze pandemia și economia, până la organizarea alegerilor anticipate!”, transmitea liderul PSD pe 14 octombrie.

295 afisari

5 COMENTARII

  1. Toate soluțiile, toate variantele sunt pe masa. Ce a rămas sub masa? Ce a mai rămas neputred in acest premier de paie?

  2. Dar, pana acum cine l-a oprit pe trichifliciul asta sa faca totul pentru romani ??? El si acuma crede ca daca tine tara in „joc de glezne”, ca asa-i convine lui, o face pentru NOI. Nu el e vinovat, ci cel care-l tine in brate. Mai, fratilor, daca va iubiti… luati-va… dar poporul roman lasati-l in pace. Ceea ce-ti aduci matale aminte din literatura romana cu „daca voi nu ma vreti…etc”, a fost, este si va ramane… literatura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger