AcasăPoliticaCîțu, dat de gol de PSD. Ce a făcut, de fapt, la...

Cîțu, dat de gol de PSD. Ce a făcut, de fapt, la Bruxelles: „Minciuna are picioare scurte”

Florin CituCîțu, dat de gol de PSD. Ce a făcut, de fapt, la Bruxelles: „Minciuna are picioare scurte” / foto: Mediafax

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a dezvăluit adevărul despre discuțiile pe care premierul Florin Cîțu le-a purtat cu liderii europeni la Bruxelles.

Social-democratul afirmă că „Guvernul a spus una la Bruxelles și altceva la București” și îl acuză pe șeful Executivului de „dublu limbaj”, făcând referire la planul național de redresare al Guvernului.

foto facebookcomvictornegrescu

Dacă la Bruxelles au spus că nu vor tăia nici un ban, în București, guvernanții au anunțat tăieri de salarii și pensii.

„La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul național de redresare trimis de guvernul PNL. La București, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană. La Bruxelles, au spus că vor face reforme și că nu vor mai tăia nici un ban. La București, ne-au transmis că vor tăia salariile și pensiile promise prin lege și cp vor promova un buget de austeritate”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

Negrescu nu se oprește aici. Acesta menționează faptul că la Bruxelles, politicienii au afirmat că planul de redresare va corespunde strict cerințelor europene.

„La Bruxelles, au spus că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerințelor europene. La București, ne spun că au negociat, fără să spună că investițiile în infrastructură și în rețelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană.”, a adăugat vicepreședintele PSD.

Negrescu: „La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare”

Europarlamentarul aduce în discuție și problemele din sănătate și educație. Negrescu spune că guvernanții au prezentat la Bruxelles tăieri importante în aceste două domenii, în timp ce în București, acțiunile lor arată contrariul.

„La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislația specifică resurselor proprii. La București, solicită în conferință de presă intervenția șefilor PNL și USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuțiile cu oficialii europeni.

La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La București, bugetul indică doar o mică creștere pe zona de investiții, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiționale să fie foarte redus.”, a mai adăugat Victor Negrescu.

Acesta atrage atenția că „Minciuna are picioare scurte”. „Prin prisma dublului limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos”, crede europarlamentarul.

author avatar
Andreea Vlad
609 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger