AcasăPoliticaCîțu cerea demisii, Voiculescu oferea explicații. Premierul și ministrului Sănătății se bat...

Cîțu cerea demisii, Voiculescu oferea explicații. Premierul și ministrului Sănătății se bat în declaraţii – VIDEO

Florin CituCîțu cerea demisii, Voiculescu oferea explicații. Premierul și ministrului Sănătății se bat în declaraţii - VIDEO

Atât premierul Florin Cîțu, cât și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au ieșit separat, exact în același timp, pentru a oferi declarații de presă despre situația epidemiei de Covid-19, precum și despre scandalul pacienților evacuați în plină noapte de la Spitalul „Foișor”.

Șeful Guvernului a fost întrebat din nou dacă ia în considerare să-l schimbe pe ministrul Vlad Voiculescu din funcție. Cîțu nu a oferit un răspuns afirmativ, dar nici nu a negat o astfel de ipoteză, subliniind că o decizie în sensul acesta o va lua doar el, și numai „în cunoștință de cauză”, după ce va analiza tot contextul.

„Este vorba despre onoare (…) Este normal ca pentru o decizie să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul, și cu managerii ASSMB, să luăm o decizie în cunoștiță de cauză”, a declarat Florin Cîțu. El a punctat că „remanierea, sau o decizie în privința unui ministru o ia doar premierul, iar o astfel de decizie nu se discută, ci se anunță”.

Premierul și ministrul Sănătății au făcut declaraţii de presă în acelaşi timp

De la distanță, îi răspunde ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta spune că Spitalul Foișor nu este în subordinea ministerului și nu poate interveni. El a acuzat, voalat, interese politice în acest caz.

„Discuţiile despre includerea spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an. Ministerul Sănătăţii a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID pentru că de acele locuri depindea şi depinde viaţa unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi acordul managerului, respectiv formalităţile întocmite de conducerea Spitalului şi de ASSMB au venit ultimele şi au venit cu întârziere. Spitalul Foişor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, ci Primăriei Bucureşti şi ASSMB. Ministerul Sănătăţii nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliul judeţean”, a spus Voiculescu.

El a menţionat că în situaţia de la Spitalul Foişor s-a încercat câştigarea de capital politic „Chiar dacă vorbim de o situaţie de criză lucrurile pot fi blocate fie din interes, mediatic, politic, fie dintr-o neînţelegere a situaţiei de criză în care sistemul sanitar se află şi MS are capacitate limitată pentru a trece peste decizia unui manager, respectiv refuzul de a semna, respectiv o întârziere. (…) Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru şi este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capitalul politic”, a precizat ministrul Sănătăţii.

author avatar
Andreea Vlad
124 afisari

1 COMENTARIU

  1. Loaze, fara scoala, fara empatie, fara onoare.
    Cum dracu o coalitie de 3 partide, PNL, USRPLUS, UDMR, mai putin de 15% din electorat, au ajuns sa conduca Romania? Este legal???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger