AcasăPoliticaCîțu, anunț de ultimă oră despre „revenirea la normalitate”: Măsurile pe care...

Cîțu, anunț de ultimă oră despre „revenirea la normalitate”: Măsurile pe care le-am luat funcţionează, dau rezultate – VIDEO

Cîțu, anunț de ultimă oră despre „revenirea la normalitate”: Măsurile pe care le-am luat funcţionează, dau rezultate - VIDEO

Premierul a făcut referire luni la prânz, într-o conferință de presă, la un comitet interministerial din care vor face parte toate ministerele, for ce are în vedere ”revenirea la normalitate”. A invocat și o dată pentru acest deziderat: 1 iunie.

”Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial (…) sub coordonarea premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon (…) prima bornă pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a anunțat Florin Cîțu, luni, de la Palatul Victoria.

Cîțu: Trebuie să ne vaccinăm

În acest context, premierul Cîțu a pus accent pe rolul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel național. ”1 iunie este primul pas, (…) repet, nu înseamnă o deschidere 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. De aceea avem acest comitet interministerial, în care sunt implicate toate ministerele. (…) Mâine o să am întâlnire cu Asociația HORA să vedem ce soluţii găsim. Dar totul depinde (…) de cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, și am dat această țintă de 1 iunie, trebuie să ne vaccinăm. E o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută să redeschidem economia”, a susținut Florin Cîţu.

”Aveți încredere că vom trece peste această perioadă”, a mai fost auzit spunând premierul.

Referire la situația epidemiologică

Totodată, aducând în atenție situația epidemiologică, dar și măsurile luate deja, șeful Guvernului a cerut oamenilor să aibă răbdare și pe mai departe. ”Situaţia epidemiologică – și aici lucrurile s-au stabilizat. Am luat nişte măsuri acum o săptămână (…) şi aţi văzut că se poate să sărbătoreşti Paştele şi în această perioadă. (…) Aceste măsuri le-am luat după ce am discutat cu mai mulţi factori de decizie şi se vede că avem deja rezultate. Mă uit la evoluţia zilnică a cazurilor, de exemplu, (…) avem un platou care se menţine de aproape o săptămână. (…) Pe București avem iarăși o stabilizare, chiar o scădere în ultimele câteva zile. (…) Și la Ilfov avem un platou (…) județul Timiș scade – deci măsurile au avut și acolo efect. (…) Vă spun aceste lucruri pentru a vă cere în continuare să aveți răbdare. Măsurile pe care le-am luat funcţionează, dau rezultate”, a mai declarat Cîțu, de la sediul Guvernului.

 

191 afisari

4 COMENTARII

  1. las ne bai cu vaccinarile ca de asta se ocupa si armata si voiculescu ,tu trebuie sa pui economia in functiune ca altfel vor veni peste guvern ca nu vor mai avea ce manaca !!!!! nu intelegi ca s a blocat tot prin nefunctionare si banii tai promisi au ramas doar promisiuni.

  2. A prins frica Pârtu.
    Pai sunt 1 mil pe lista de asteptare da ce sa faci ca nu e vaccin. Fa la aia și apoi cere ajutor biserica. Da ca sa faci iti trebuie 3 principii.
    1 sa ai vaccin
    2sa ai personal
    3sa ai program nonstop
    Asta pana in Iunie. Tehnic acum i 5 april nu ai cum sa faci 5 mil cand ai doar 1mil daca ai vaccinati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger