AcasăPoliticaCîțu a trecut la somații, după tragedia de la ”Matei Balș”: ”Faceţi-vă...

Cîțu a trecut la somații, după tragedia de la ”Matei Balș”: ”Faceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă!” – VIDEO

Cîțu a trecut la somații, după tragedia de la ”Matei Balș”: ”Faceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă!” (foto: Facebook)

Premierul a făcut din nou referire la tragedia care s-a abătut asupra spitalului ”Matei Balș”, soldată cu cinci decese. De această dată, după ședinta de Guvern de vineri. Când a vorbit despre ”metehnele sistemului de sănătate din România” și a sunat mobilizarea în rândul angajaților din sistemul public.

”Metehnele sistemului de sănătate din România şi-au făcut prezenţa şi astăzi, le-a văzut prezente și astăzi în această tragedie. Deși au fost alocate resurse importante acestui sector (…) doar o foarte mică parte din aceşti bani au fost alocați investiţiilor”, a susținut Florin Cîţu, vineri, după şedinţa de Guvern.

”Este momentul pentru toată lumea să înţelegem că nu putem să mergem aşa mai departe. Nu putem să cheltuim 90%, 95% din resurse doar pe salarii și sporuri. E nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiţii, pentru a evita astfel de tragedii în viitor”, a completat premierul.

Cîţu: Avem un raport preliminar

Șeful Guvernului a făcut referire și la cercetările care se fac, urmare a incendiului de vineri dimineață. ”Există o ancheta penală, (…) există şi o echipă complexă pe care am constituit-o, Corpul de Control al MS. (…) Avem un raport preliminar, dar aştept concluziile finale. (…) S-a întâmplat anul trecut şi se pare că nu am învățat nimic din acea experiență”, a purecizat prim-ministrul, cu referire la tragedia din noiembrie de la Piatra Neamț

În acest context, șeful Guvernului le-a transmis un mesaj tranșant angajaților din sistemul public. ”S-a întâmplat astăzi din nou. Așa nu mai merge. Angajaţilor din administraţie, din Ministerul Sănătăţii, (…) inspecțiile de control ale MS le spun ‘ieşiti din birou şi faceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă’! Este momentul ca fiecare angajat din sectorul public să îşi facă treaba pentru care este plătit. E pretenţia pe care o am angajații din sectorul public”, a avertizat Cîţu.

author avatar
Cristina Stefan
204 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger