AcasăPoliticaCîțu a ieșit cu lista cu interdicțiile din alte state. ”Hai să...

Cîțu a ieșit cu lista cu interdicțiile din alte state. ”Hai să continuăm așa!”

foto: Facebook

Șeful Guvernului s-a ținut de cuvânt și a prezentat, joi, lista țărilor în care sunt impuse interdicții de deplasare pe timp de noapte.

”Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa. Și vă mulțumesc vouă pentru asta, pentru că ați fost responsabili. Hai să continuăm așa! Doar împreună putem învinge pandemia”, a transmis Florin Cîțu, joi, pe pagina sa de Facebook, mesajul însoțind lista respectivă.

sursa foto: Florin Cîțu/Facebook

Demersul vine după ce în cursul zilei precedente, după ce ieșise în fața presei, la finele ședinței de Guvern și anunțase că s-a decis restricționarea circulației pe timp de noapte începând cu ora 22, șeful Executivului a primit întrebări pe marginea acestei decizii.

Cîțu: România este printre ţările cele mai permisive

”Franţa, ora 18. Şi mai sunt câteva, trebuie să mă uit, le-am primit aseară (marți seară-n.n). O să le pun pe pagina mea de Facebook. Dar sunt mai multe ţări. Să ştiţi că România este printre ţările cele mai permisive”, a anunțat Cîțu, după ce un reprezentant al presei l-a rugat să dea exemple de ţări cu restricţii impuse de la ora 22.

Anterior, în cadrul briefing-ului de presă, Cîțu fusese întrebat care au fost argumentele care au stat la modificarea intervalului pentru restricţiile de circulație pe timp de noapte și de ce s-a ales ora 22. ”În primul rând, ne-am uitat la ce fac celelalte țări și una dintre primele măsuri pe care toate țările o iau este aceea de a reduce timpul de circulaţie pe durata nopţii. Este o măsură care a funcționat. Bineînțeles, România – dacă vă uitați, am pregătit un sumar al acestei măsuri, să vedeţi cum arată în alte ţări – România este printre cele mai permisive țări dezvoltate unde după ora 6 nu se mai poate circula, după ora 6 seara.

Este o măsură care a fost folosită în alte țări și are succes și în România, în momentul în care am implementat-o, a avut succes. Vom vedea cum va evolua. Eu zic că diferența faţă de data trecută când am impus această măsură, o fac dozele de vaccin. (…) Deci, va ajuta foarte mult campania de vaccinare care merge în paralel cu aceste reguli. Am spus, din momentul în care s-au relaxat puţin condițiile, în iarnă, că depinde doar de noi să rămână acele condiții. Din păcate, nu toată lumea a ascultat acele recomandări și astăzi ne aflăm în fața acestui fapt, trebuie să introducem această restricție, o restricţie minoră, dacă mă întrebaţi pe mine, având în vedere contextul european al pandemiei şi ce se întâmplă în alte ţări”, a susținut premierul Florin Cîțu.

154 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger