AcasăPoliticaCîțu a discutat cu reprezentanții HoReCa: Nu sunt adeptul ideii de a...

Cîțu a discutat cu reprezentanții HoReCa: Nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”

Cîțu, discuții cu HoReCa: Nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați” (sursa foto. Facebook/ Guvernul României)

Au fost discuții importante, marți dimineață, la Palatul Victoria. Și nu doar pentru reprezentanții sectorului HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), ci și, în general, pentru românii care își pun speranțele ca în acest an, cu toată situația generată de noul coronavirus, să poată merge pentru câteva zile în vacanță, pentru a se deconecta de la grijile zilnice, dar și pentru a se odihni.

După ce a stat de vorbă cu reprezentanți ai Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, șeful Guvernului a catalogat întâlnirea de marți drept una ”foarte bună”.

În acest context, premierul Cîțu a adus în atenție anunțul făcut în cursul zilei precedente, când vorbise despre data de 1 iunie drept ”primul pas” văzut în privința ”revenirii la normalitate” în România. ”Vrem să găsim împreună soluții pentru a redeschide, în condiții de siguranță sanitară, industria ospitalității și toți românii să aibă acces la aceste servicii, să-și poată petrece concediul în țară. Vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, așa cum ne-am propus, după 1 iunie”, a transmis Cîțu, între altele, prin intermediul unui mesaj postat marți pe pagina de Facebook a Guvernului.

Cîțu: Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”

Totodată, deși nu a anunțat măsuri concrete ce se au în vedere, premierul a ținut să sublinieze că nu se dorește să apară discriminări între persoane care au fost vaccinare antiCovid și cele care nu au fost imunizare contra COVID-19, când vine vorba de călătoriile românilor în țară. ”Sper ca oamenii să aibă încredere și să înțeleagă că vom putea reveni la viața de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populației, iar vaccinarea ne oferă această șansă. Bineînțeles, este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Am punctat, totodată, că nu avem în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării. Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu”, a susținut Cîțu.

Premier: Vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul UE privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale

Totodată, șeful Executivului a adus în discuție și situația călătoriilor în afara țării. ”De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene”, a mai transmis premierul Cîțu.

De altfel, încă din ziua precedentă Florin Cîțu făcuse precizări importante referitor la certificatul verde despre care se vorbește la nivel european. Întrebat dacă acesta se va aplica și în România, premierul a răspuns scurt, dar clar: ”Nu, în niciun caz. În România nu se va aplica certificatul verde. Românii vor merge în vacanță fără… De aceea, avem acest comitet interministerial, pentru a ne asigura că sunt reguli pe care le vom respecta, dar fără certificat verde.”

193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger