AcasăPoliticaCîrstoiu, un Băsescu nereușit

Cîrstoiu, un Băsescu nereușit

S-a râs mult la lansarea candidatului PNL-PSD

Vă jur că mi-aș fi dorit să scriu despre altceva, cum ar fi lucrările bazei de la Kogălniceanu, o combinație care sigur va trece de 3 miliarde de euro! Dar, cum Tolontan are drepturi de autor pentru „Eu scriu ce vreau!”, am răspuns „prezent” la subiectul zilei și, uite-așa, pașii m-au purtat spre conferința de lansare a candidatului PSD-PNL la Primăria București.

Firea și Burduja au zâmbit și eiforțat

Inițial, am crezut că s-a întors Traian Băsescu în politică. „Gata, au pus-o Ciolacu și Ciucă!”. De unde, nu era Băsescu, n-avea șuviță! M-au, în schimb, celelalte „calități”, care n-au lipsit, Cătălin Cîrstoiu le-a avut la el – tupeu la cote maxime, scălâmbăieli, iar tupeu și, să nu uit, puțin teatru, că dă bine pe sticlă. Bun Cîrstoiu, ăsta, bun rău, atât de bun că a fost spectator la propria-i lansare a candidaturii pentru PMB. A râs, s-a distrat, parcă era nașul Traian la începutul carierei, ăla de, la fel de ușor, ne-a furat ochii și voturile cu tot felul de povești.

A venit și finul său cu una – „În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli (n.r. – cancer). Sunt sigur, făcând această mărturisire, care pentru mine e puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos”. Asta o bate pe aia cu lacrima lui Băsescu și „Să-ți fie rușine, Dinu Patriciu!”. Nu v-am zis că e bun doctorul!?

Întrebat dacă a vorbit cu Băsescu despre candidatură, a răspuns: „Am avut o discuție cu domnia sa, o discuție lungă, în care mi-a explicat de ce nu e bine să fac treaba asta, dându-mi niște argumente strict personale, strict umane. Lucru pe care, cinstit, l-a făcut și tatăl meu. Nu am ascultat, așa sunt eu, nu am ascultat niciodată”. Foarte bine faci, la fel a procedat și Ceaușescu, nu a ascultat și acum e într-un loc mult mai bun!

Lăsând gluma deoparte, „maessstre Cristoiu”, ascultă aici – dacă ne trebuia un dictator, băteam la ușa Ambasadei Federației Ruse și se rezolva pe loc; trimitea Kremlinul, numaidecât, un Putin mai mic, gata școlit la „Lomonosov”. Dar, în Primăria Capitalei este nevoie de comunicare, trebuie să asculți sfaturile tuturor și opiniile Consiliului General, nu merge cu „Eu nu am ascultat niciodată”, că nu ești singur împotriva tuturor. De primar căpos și atotștiutor ne-am săturat, avem unul deja și abia așteptăm să scăpăm de el, după patru ani de dezastru urbanistic.

Îmi place că mă întrebați de domnul Traian Băsescu, dar nu mă întrebați de străbunicul din partea mamei și de străbunica din partea tatălui. Unul a întemeiat o parte din folclorul autentic românesc scris, vocea este pe banda filmului «Baltagul», iar celălalt este Ion Mihalache”. Doctore, fii atent: dacă te duci cu arborele genealogic până la ciobanul Bucur… știu pe cineva care ar avea niște pretenții, vrea să-i fie retrocedată o parcelă. Nu-i mare, cam cât un oraș, așa… Cică are și el un străbunic care a fost primu’ pe aici, dar n-a găsit deschis la „Cadastru și Întabulare”.

Eu sunt din 2006 manager la Spitalul Universitar”, a mai spus alesul PSD&PNL. De la vârsta de 32 de ani, adică, nu mai calculați, vă spunem noi! Ce trebuia să ne spună el, însă, Cătălin Cîrstoiu, adică, era doar atât – a ajuns manager înainte sau după ce a terminat Rezidențiatul? Dar, măcar, l-a terminat… că i se cam aud vorbe prin presă?!

Finalul prezentării a sunat ca o amenințare voalată – „Dacă aș fi un candidat de sacrificiu, cinstit v-aș spune să-l întrebați pe Rareș (n.r. – Rareș Bogdan, cel care l-a ironizat zilele trecute), că el știe mai bine cu anatomia. A mă considera pe mine un candidat de sacrificiu înseamnă că nu mă cunoașteți (…) Este o mare greșeală!”. S-ar putea să nu pice bine prin Modrogan 10 vorbele astea. Să le traducem noi, că poate liberalii nu le-au înțeles: dom’ doctor nu este spectator, e jucător! Și nu de banca de rezerve, ci titular! Și dacă nu știe cum e să dea gol bugetului PMB, nu-i „problem”, îl întreabă pe nașu’ Băsescu, ăsta are experiență pe așa ceva.

Firea și Burduja, și bătuți, și cu banii luați

Altfel, ca două floricele s-au prezentat la conferință Gabi Firea și „Sebi” Burduja. Și bătuți, și cu banii luați. Au promis că, din toată inima, își vor lua în serios noile îndatoriri trasate de șefii Ciolacu și Ciucă – Secretariatul tehnic, la datorie, să trăiți!

Interesul nostru comun, acesta a fost și al meu, nu este să ocupăm un scaun (…) Voi munci chiar mai mult în această campanie”, a zis Firea, printre alte miciuni la fel mari, despre proiecte, mobilitate și masterplanuri. Cu alte cuvinte, n-am primit nimic, dar voi munci pe brânci în campania asta, sărutmâna și vă mulțumesc tare mult că nu a sunat alarma și la mine la 6 dimineața – „Mascații, deschide!” -, ca pe la alții!

Gabi, mai bine îl ascultai pe Pandele, care ți-a recomandat să stai acasă, să lași politica pentru oameni mari!

A vorbit și cealaltă floricică, Sebi al lu’ Burduja – „Suntem pregătiţi să cucerim Capitala, suntem gata să redăm Bucureştiul bucureştenilor!”. Aha! Dar, n-am înțeles, de ce l-ați luat și i l-ați dat lui Nicușor Dan, acum 4 ani? Iar ăsta, mâcar, v-a tăiat factură când i-ați dat orașul? Că nouă ne-a tăiat – apa caldă, apa rece, căldura, indemnizațiile sociale. Și, când și-a făcut timp, a mai tăiat și frunze la câini.

Ciolacu, tot cu gândul la Grindeanu. Sorine, nu stai bine!

În conferința de presă, Marcel Ciolacu nu s-a putut abține să nu-l atingă și „fratele” Sorin Grindeanu. Se știe că ăștia doi au o relație foarte, dar foarte bună!

E timpul să construim”, a zis Ciolacu. Nu pot să nu mă gândesc dacă nu a fost, cumva, un mesaj pentru Grindeanu, ceva de genul să pună osul la treabă, că întârzie lucrările de pe șantiere. Chiar, Sorin pe unde o fi umblat, că n-a apărut în poze, iar lui îi place să fie fotografiat, e cu filmările, a cumpărat și dronă la Ministerul Transporturilor…

Din categoria „Gura păcătosului, adevăr grăiește”, iată cum a justificat Nicolae Ciucă alegerea lui Cătălin Cîrstoiu: „Un om care nu este interesat de afaceri, de scena politică și show-ul de la televizor”. Adică, este fix ce vă trebuia vouă – să nu fie el interesat de afaceri, că aveți voi destule combinații, să nu aibe nicio susținere politică și nici tupeul să meargă pe la televiziuni sau „televiziuni” (UMDigi24, ești pe recepție?!) și acolo să facă „show”, vărsând donița cu delațiuni.

Tot Ciucă: „Am venit cu un om care nu a făcut nimic în viața lui decât să slujească oamenii într-o instituție în care oamenii chiar au nevoie”. Da, cunoaștem, am mai avut noi unul ajuns primar tot de acolo, de la „Municipal”, și care a luat 10 ani. La câteva zile după ce bucureștenii i-au dat votul, el vorbea într-o ședință pe la PMB, pe care o credea cu ușile închise – „Ei vor să vadă că mă răstesc la asfaltatori. Declanșăm «Gropanida», se face liniște și după ne vedem de treburile noastre”. Acum, are alte treburi, dar prin Grecia, unde e fugar, pardon, refugiat politic.

Chiar a fost în formă, Ciucă, zău! „(n.r. – Cîrstoiu) are în subordine 3.500 de oameni”. Când compari administrarea unui oraș de 2 milioane de locuitori cu un spital de 3500 de oameni e ca și cum ai spune că orice glonț face o rană, nu contează calibrul. Așa e, dom’ general, dar mai contează și ce buget împuști – că dacă tragi în ăla de 2 miliarde de euro, al „Capitalei”, s-ar putea să-i ceri lui Oprescu să-ți facă „chemare” lângă el.

Mai bine tăceai, Nicule, că râd și ăia mici de tine, nu numai Rareș Bogdan.

 

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.179 afisari

10 COMENTARII

  1. Cu Firea si cu Sebi in echipa tehnica, sigur nu va cistiga dom dottore primaria. Stiu ei bine ce aude facut

  2. Lasa ca il invata nasu’: in primul rand trebuie ca primarul Cirstoiu sa ii dea cetateanului Citstoiu o vila in sectorul 1.Apoi, sa darame cateva chioscuri si sa dea un cap in gura protestatarilor.Daca nu stie cum sa faca, sa se antreneze cu nasu’.
    Mai tarziu, niste retrocedari cu cantec…ca mai sunt dosare pe la primarie….daca au acte valabile? Nu conteaza !
    Si sa se antreneze sa planga cu lacrimi cand isi va da candidatul deoparte si va fi noul candidat la prezidentiale.
    Sa nu isi faca griji.Nici pe nasu’ nu l-a cautat DNA vreodata.

  3. Putin adevăr, putina rautate, putina barfa, cum le sta bine romanilor.
    Ar fi mai inteligent sa asteptam.
    Pentru ametitul de Nicusor Dan v_ati dus cu totii ca surda in hora , ati votat si pe urma ati plans dupa Gabi Firea.

  4. Cirstoiu asta spui ca-i Quasimodo. Cilacule chiar nu gasesti un OM in toata cloaca aia psd , pnl? Chiar sunteti toti aproape oameni(Quasimodo)?

  5. Ati urmarit interviul dat de dr. Carstoiu lui Radu Tudor la Antena 3 ? Daca DA, va-ti fi schimbat opiniile rautacioase. Va fi viitorul primar al Capitalei si sunt convins ca va face lucruri bune, atat cat va reusii cu mafia veche din Primarie

  6. De parca băsescu ar fi etalonul,idealul de politician in România! băsescu cit timp a fost în politica a fost in genunchi în fața strainilor! Cîrstoiu care n-are clarficata treaba cu doctoratul e cv care poate sa-l traga-n jos rau!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger