AcasăPoliticaCirc în Parlament, la “Ora prim-ministrului”! Florin Cîţu a ameninţat PSD, iar...

Circ în Parlament, la “Ora prim-ministrului”! Florin Cîţu a ameninţat PSD, iar social-democraţii au venit cu figurine de carton ale liderilor PNL! (VIDEO)

Parlamentul RomanieiCirc în Parlament, la “Ora prim-ministrului”! Florin Cîţu a ameninţat PSD, iar social-democraţii au venit cu figurine de carton ale liderilor PNL!

Florin Cîţu a fost chemat „la ordine” de PSD, luni după-amiază. Premierul a participat, în plenul Camerei Deputaţilor, la “Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar al social-democraţilor.

Tema discuţiei? “Bugetul tăierilor: moartea economică a României”, aşa cum l-a intitulat PSD-ul.

Circul a fost deplin: parlamentarii social-democraţi au venit pregătiți să facă spectacol mediatic, unii dintre ei având figurine de carton ale unor lideri PNL precum Ludovic Orban, Florin Cîțu sau Raluca Turcan.

Cîţu a ameninţat PSD!

Premierul i-a avertizat pe rivalii lui politici că rezistă la înjurături. Cîţu a precizat că dezbaterea “Ora prim-ministrului” nu are legătură cu bugetul, ci social-democraţii vor să vadă cât rezistă la ”înjurăturile lor”.

Românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă.

În acelaşi timp, să vedem cine mă contestă pe mine, cine sunt cei care mă contestă. Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose.

Aceştia sunt cei care mă contestă pe mine. Repetăm numele celor care mă contestă: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stănescu, toţi slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov”, a spus Florin Cîţu în plenul Camerei Deputaţilor.

Premierul a confirmat bugetul pe 2021

Anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul după 30 de ani, recunoscut acest lucru şi de Consiliul Fiscal şi de instituţiile internaţionale, un buget construit în jurul investiţiilor.

Şi anul trecut, aceeaşi oameni ne spuneau că vom distruge România. Ei nu, am reuşit în cea mai mare criză economică din ultima sută de ani să avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, împotriva a tot ceea ce aţi făcut în Parlamentul României. V-am demonstrat cum se face economie.

E un buget construit în jurul investiţiilor, pentru că am arătat clar că doar investiţiile sunt cele care vor duce la dezvoltarea României, dar un buget care forţează reforma şi de asta vă e frică, vă e frică că sinecuriştii pe care îi aveţi în funcţii nu vor mai fi acolo, nu vor mai avea aceleaşi salarii. Vă spun eu că vom face reformă în acest an”, a spus Florin Cîţu.

Ciolacu i-a reproşat împrumurile externe

Domnule premier, aţi vorbit vreo 10 minute. În tot acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri.

Domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală. Culmea, nu v-a folosit la nimic, pentru că aţi pierdut alegerile.

Daţi-le banii oamenilor urgent. Nu vă mai bateţi joc de ei, sunt banii munciţi şi meritaţi de către mineri”, a spus Ciolacu.

author avatar
Andrei Ștefan
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger