AcasăPoliticaCioloș: „USR PLUS poate propune un premier în locul lui Cîțu”. Va...

Cioloș: „USR PLUS poate propune un premier în locul lui Cîțu”. Va accepta el postul?

Dacian ciolosCioloș: „USR PLUS poate propune un premier în locul lui Cîțu”. Va accepta el postul?

Dacian Cioloș a declarat, miercuri seara, că USR PLUS ar putea face o propunere de premier în cazul în care PNL nu are altă variantă în afară de Florin Cîțu.

„Noi am spus că dacă PNL-ul nu are altă variantă decât Florin Cîțu, și cum noi nu putem lucra cu Florin Cîțu, noi suntem dispuși să punem pe masă și un premier. Am văzut de la ei soluții cu un premier care să nu fie nici de la PNL, nici de la USR PLUS, dar să fie propus de PNL. Noi suntem dispuși să discutăm soluții rezonabile pentru un guvern de coaliție care să funcționeze”, a declarat Dacian Cioloș la Europa FM.

Totuși, liderul USR PLUS spune că nu el ar fi eventuala propunere.

„Am fost premier, dar acum nu îmi pun problema asta, nu, eu am responsabilități în Parlamentul European, am un mandat acolo, acum am candidat și la președinția partidului”, a punctat el.

USR PLUS, dispus să voteze moțiunea PSD

În ceea ce priveşte refuzul preşedintelui PNL, Florin Cîţu, de a negocia cu USR PLUS după o eventuală susţinere a moţiunii de cenzură, Cioloş a declarat că acestuia îi rămâne să discute cu PSD.

„Atunci o să negocieze cu PSD. Eu l-am auzit spunând că nu va negocia cu niciun partid care votează moţiune de cenzură împotriva lui. Deci nu ştiu ce îi rămâne. De asta spun că e un pic incoerent. Nu mi-e clar care sunt soluţiile şi ce vrea. Noi i-am propus o soluţie. Florin Cîţu să se ocupe de partid, dacă tot e preşedinte de partid – că probabil e de lucru acolo – şi să numească PNL un prim-ministru care să fie capabil să lucreze în coaliţie. Noi spunem acelaşi lucru de la începutul lui septembrie. Suntem gata să avem o discuţie, dacă avem cu cine”, a spus liderul USR PLUS.

Guvernul Cîțu este vizat de două moțiuni de cenzură, după ce și PSD a depus una. Soarta moțiunii USR PLUS și AUR a devenit neclară, în urma deciziei CCR. Mai exact, Curtea Constituțională a admis, în urma sesizării Executivului, că există un conflict constituțional între Guvern și Parlament, dar și în acest caz, potrivit surselor Libertatea, moţiunea USR PLUS-AUR trebuie să își urmeze traseul în Parlament. Astfel, în Legislativ vor fi două moțiuni anti-Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
312 afisari

3 COMENTARII

  1. Au 14% si se baga in seama de zici ca au vreo 50% !
    Au impresia ca sunt vocea majoritatii…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger