AcasăPoliticaCioloș și Barna joacă ultima carte în ședinţa Birourilor permanente reunite. Miniștrii...

Cioloș și Barna joacă ultima carte în ședinţa Birourilor permanente reunite. Miniștrii USR-PLUS au semnat demisiile

Dacian CiolosCioloș și Barna joacă ultima carte în ședinţa Birourilor permanente reunite. Miniștrii USR-PLUS au semnat demisiile

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului va decide luni, 6 septembrie, soarta Guvernului Cîțu.

Miniștrii USR au demisiile pregătite și consideră această zi ca fiind ultima zi din mandat, spun surse politice, citate de Antena 3. Dar calculele politice s-au complicat, din cauza suspiciunilor privind semnăturile de pe moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR, potrivit stiripesurse.ro.

Aceștia din urmă își vor delega activitățile către alți colegi din ministere, iar miniștrii USR PLUS așteaptă doar decizia în urma ședinței Birourilor Permanente reunite. Așadar, totul va depinde de ceea ce se va întâmpla la Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților.

USR amână ieșirea de la guvernare

Dacă moțiunea de cenzură va fi blocată, atunci miniștrii USR nu vor demisiona, pentru că nu doresc să-și irosească ”chiar toate gloanțele”. În schimb, dacă moțiunea de cenzură intră în circuit, atunci miniștrii USR vor demisiona în bloc din Guvern. Între timp, liderii USR-PLUS au început să strângă din nou semnăturile pentru moțiunea de cenzură, ca variantă de back-up pentru o eventuală contestație venită din partea PNL.

Birourile Permanente ale celor două Camere au fost convocate vineri, la ora 23.00, în şedinţă online, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia. Şedinţa a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 11:00, nefiind întrunit cvorumul. Și ședința de sâmbătă a fost suspendată, din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru luni, 6 septembrie.

Președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire, luni, la ora 12.30, cu premierul Florin Cîțu. Din primele informații, se pare că tema discuțiilor va fi criza guvernamentală. Întâlnirea va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 12,30.

author avatar
Andreea Vlad
345 afisari

2 COMENTARII

  1. As vrea sa lamurim ce inseamna programul PNDL sau Anghel Saligny pentru administratiile locale. Eu l-am vazut in mai multe localitati implementat. Am controlat investitiile facute prin PNDR. Acolo unde am fost in control am vazut ceva ce mi-a placut. Investitiile din PNDR erau com-pletate cu investitii din PNDL, mi-a placut e, eu am controlat PNDR, dar am vazut ca si cele din PNDL erau executate bine. comunele acelea aveau toata infrastructura completa aratau ca niste orase. Nu intelewg de ce USR-ul face atata scandal, nu sunt banii primariilor sunt ai cetatenilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger