AcasăPoliticaCioloș ridică steagul alb. USRPLUS, gata să voteze Guvernul Ciucă! - VIDEO

Cioloș ridică steagul alb. USRPLUS, gata să voteze Guvernul Ciucă! – VIDEO

Până să ajungă să discute cu președintele Iohannis, în cadrul rundei de consultări de joi, de la Cotroceni, Dacian Cioloș a anunțat că „avem nevoie de soluții în momentul de față și de un Guvern care să fie în măsură să aplice aceste soluții”.

„Din punctul nostru de vedere, acest lucru se poate face reconstruind coaliţia PNL-USR-UDMR”, a declarat Cioloș, care s-a arătat deschis la discuții pentru reformarea Coaliției, cu o altă propunere de premier decât Florin Cîțu.

Totodată, liderul USR a declarat că e nevoie de un guvern cu puteri depline, care să aibă majoritate în Parlament, pentru a lua decizii în perioada următoare.

„Nu putem să susţinem un guvern minoritar câtă vreme există posibilitatea să construim o majoritate în jurul unui program de reforme. (…) Noi votăm un guvern din care să facem parte. Noi am spus că dacă PNL-ul vine cu un premier altul decât Florin Cîțu, suntem gata să negociem o majoritate de guvernare de care România are nevoie în momentul de față. România are nevoie acum de un guvern cu puteri depline”, a subliniat Dacian Cioloş.

Liderul USR: Nu respingem, pentru că România are nevoie de un Guvern

Totodată, liderul USR a fost întrebat și despre posibilitatea ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier. „Dacă va fi domnul Ciucă, o să vedem ce are de gând să facă şi abia apoi putem să comentăm, important pentru noi este ce va face şi ce îşi va asuma şi ce nu îşi va asuma. (…) Nu respingem, pentru că România are nevoie de un Guvern, cât mai repede, dar un guvern susținut de o majoritate”, a declarat fostul premier desemnat.

Vă amintim că după ce PNL-ul și PSD-ul au ajuns deja să discute cu președintele Iohannis, urmează delegația UDMR, urmată apoi de cea a USR-ului. Politicienii de la USR vor ajunge la consultări la 12.30, conform calendarului anunțat de la Cotroceni.

299 afisari

2 COMENTARII

  1. AR FI PACAT SA NU SE REFACA COALITIA PNL-USR -UDMR SI USR SA NU PARTICIPE LA GUVERNARE ! CUM SA TE DAI PE MANA PSD-ului CU UN GUVERN MINORITAR PNL-UDMR ? SINUCIDERE CURATA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger