AcasăPoliticaCioloș, mesaj menit să ajungă la urechile lui Cîțu, noul președinte al...

Cioloș, mesaj menit să ajungă la urechile lui Cîțu, noul președinte al PNL: ”Ar fi un început bun”

Cioloș, mesaj menit să ajungă la urechile lui Cîțu, noul președinte al PNL: ”Ar fi un început bun” (sursa foto: facebook/Dacian Ciolos)

Pe măsură ce s-a aflat, în contextul vizitei la București a șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că s-a primit ”undă verde” de la acest for pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Dacian Cioloș – fost premier și câștigător al turului 1 al alegerilor interne pentru postura de președinte al USR PLUS – a ieșit cu un mesaj menit să ajungă în atenția noului lider al PNL-ului. Nimeni altul decât premierul Cîțu, pe care reprezentanții acestei formațiuni politice au anunțat în repetate rânduri deja că îl vor plecat de la Palatul Victoria.

Cioloș a început prin a lăuda doi reprezentanți ai USR PLUS, pe tema PNRR-ului, unul dintre aceșia fiind fostul ministru al Fondurilor Europene, care a fost prezent, luni, alături de premierul Cîțu, la momentul la care înaltul oficial european a fost la sediul Guvernului.

”USR PLUS are tot dreptul să fie mândru, ca partid, pentru aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Am dovedit, ca partid, că atunci când avem în față un obiectiv uriaș suntem în stare să-l ducem la bun sfârșit nu doar onorabil, dar și remarcabil. Doi oameni merită felicitări în mod special.

Primul e Cristian Ghinea, care a muncit ca nimeni altul la acest proiect și este artizanul formei finale a PNRR-ului României. Al doilea este Dragoș Pîslaru, care a coordonat trecerea PNRR prin Parlamentul European și care, ca urmare a efortului său, a devenit unul dintre cei mai performanți europarlamentari. Pentru USR PLUS, este o dovadă mai mult decât relevantă despre forța acestui partid care poate să performeze la orice nivel își propune să o facă”, susține Ciolos, într-o postare făcută luni seară, pe Facebook.

Cioloș: Este momentul ca noul președinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîțu

În tot acest context, actualul co-președinte al USR PLUS a readus în atenție discuțiile pentru refacerea coaliției de guvernare, dar și poziția fermă a reprezentanților formațiunii politice, cu privire la Cîțu premier. Astfel că spune că ar fi momentul ca noul lider al PNL-ului, recent ales la Congresul din 25 septembrie, să înainteze o propunere de prim-ministru. ”Întâlnirea de parafare cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este găzduită de Florin Cîțu, încă premier. Dar meritele pentru această performanță sunt ale tuturor celor care muncesc pentru o Românie modernă.

Dincolo de acest moment, trebuie să ne concentrăm rapid pe implementare – sunt acolo zeci de investiții majore, reforme – unele cheie susținute de USR PLUS, care au făcut parte din programul nostru de guvernare – care fără USR PLUS în guvern au puține șanse de a fi concretizate. Pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, acum, că au trecut alegerile în PNL, este momentul ca noul președinte PNL să vină cu o propunere de prim-ministru, alta decât Florin Cîțu. Ar fi un început bun. Avem treabă”, susține Cioloș.

Iohannis: Finalizarea Planului Național și aprobarea sa de către Comisie este însă doar o victorie de etapă

Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații, luni, la momentul la care Ursula von der Leyen s-a aflat la Cotroceni, cu privire la PNNR.

”Salut anunțul făcut de doamna von der Leyen despre Planul Național de Redresare și Reziliență al României, care a primit undă verde de la Comisia Europeană chiar astăzi. Aprobarea sa reprezintă un moment simbolic, de o mare importanță pentru viitorul țării noastre.

Acest Plan este rezultatul unui dialog intens cu Comisia Europeană din ultimele luni, dar și al unui efort colectiv instituțional fără precedent. A fost un proces extrem de laborios, care a presupus o muncă extraordinară, sub presiunea timpului, și le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la elaborarea cu succes a acestui Plan.

Finalizarea Planului Național și aprobarea sa de către Comisie este însă doar o victorie de etapă.

Am făcut astăzi un pas important către ceea ce ne propunem să realizăm în România în anii următori, dar provocările majore încep de abia acum.

Implementarea deplină și la timp a tuturor măsurilor din acest Plan este esențială. Vreau să fim foarte bine pregătiți pentru etapa cea mai importantă – demararea și mai ales finalizarea reformelor pe care ni le-am asumat”, a afirmat președintele Iohannis, luni, 27 septembrie.

246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger