AcasăPoliticaCioloș, întrebare esențială pentru Cîțu, într-un MESAJ: ”A spus că o să...

Cioloș, întrebare esențială pentru Cîțu, într-un MESAJ: ”A spus că o să încerce” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș)

Până să aibă loc consultările de la Cotroceni, pe care urmează să le convoace, zilele următoare, președintele Iohannis, după demiterea Guvernului Cîțu, prin moțiune de cenzură, liderul USR a anunțat cum stau lucrurile din punctul de vedere al formațiunii pe care o conduce.

”Partidul care a dat premierul și care are pretenția să dea premierul e PNL. Noi nu am contestat asta. Firesc și normal ar fi ca ei să ne spună că vor să discutăm. Noi suntem deschiși. Eu l-am întrebat și pe premierul Cîțu dacă are această intenție să ne invite la o discuție. O să vedem zilele următoare”, a declarat Dacian Cioloș, miercuri seară, la TVR1.
Comunicare prin mesaje

Întrebat fiind dacă, de când a fost ales în fruntea USR, a vorbit cu Florin Cîțu, Dacian Cioloș a răspuns: ”Nu am vorbit. Am avut niște schimburi de mesaje, cum am avut și cu alți lideri. Și chiar l-am întrebat într-un mesaj dacă intenționează să organizeze o întâlnire cu noi, cu UDMR-ul. O să văd răspunsul. A spus că o să încerce”.

De altfel, Cioloș a anunțat că reprezentanții USR vor merge la consultările de la Cotroceni. Pornind de la ideea că sunt dispuși să participe ”la o discuție pentru a reforma această coaliție, cu PNL și cu UDMR, cu un premier cu care să se poată lucra și care sa-și ia angajamentul că va conduce un guvern în interesul coaliției și nu doar al partidului care l-a numit”.

Cioloș: Noi ne-am lecuit cu Florin Cîţu ca premier

Pe de altă parte, referindu-se la declarațiile președintelui, făcute în cursul zilei, referitoare la refacerea coaliției, Cioloș a subliniat că șeful statului trebuie să aibă rol de mediator. ”Nu cred că este cazul să interpretăm noi, să ne punem acum să citim în stele oare ce a vrut să spună preşedintele sau nu. Cred că preşedintele poate să spună foarte clar care este opinia dânsului, dânsul ca președinte ar trebui să joace un rol de mediator, să caute soluții și nu să le elimine”, a susținut Cioloș.

”Noi ne-am lecuit cu Florin Cîţu ca premier. Eu sunt dispus oricând să discut cu Florin Cîțu, ca președinte de partid, e normal, a fost ales de PNL, discutăm ca să găsim variante”, a mai anunțat Cioloș.

Iohannis: E greu de negociat cu un fost partener care a votat să îți dărâme Guvernul

Președintele Iohannis a fost întrebat, miercuri, dacă mai vede posibilă refacerea Coaliției cu cooptarea USR la guvernare, după votul moțiunii de cenzură și după declarațiile liderilor acestui partid din ultima perioadă.

”Problema trebuie să și-o pună cel care va fi desemnat să-și caute o majoritate, dar sigur că pe mine mă preocupă. Întrebarea este legitimă. Fiindcă dacă vrem să analizăm faptele şi nu poveştile politice, vedem că USR a fost în Guvern, a abandonat guvernarea, a votat USR, împreună cu PSD şi cu AUR, pentru căderea Guvernului din care au făcut parte. Aceştia sunt nişte paşi politici cu mare greutate şi nu ştiu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aceste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să îți dărâme Guvernul”, a susținut Klaus Iohannis, aflat în Slovenia.

157 afisari

1 COMENTARIU

  1. „sa-și ia angajamentul că va conduce un guvern în interesul coaliției și nu doar al partidului care l-a numit”
    Nu ar fi mai corect sa conduca un guvern IN INTERESUL ROMANILOR?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger