AcasăPoliticaCioloș visează: „Cresc pensiile, salariile, cresc investiţiile”

Cioloș visează: „Cresc pensiile, salariile, cresc investiţiile”

Dacian CiolosCioloș, gânduri optimiste: „Cresc pensiile, salariile, cresc investiţiile”

Dacian Cioloş respinge ipoteza conform căreia bugetul pentru 2021 ar fi unul de austeritate. Fostul premier susține că pensiile şi salariile se majorează în baza unor decizii anterioare. Și investiţiile vor creşte la rândul lor.

Acesta a dat asigurări că nu se „taie nimic”, din contră „totul va fi mai mare decât anul trecut”.

„S-a decis deja o creştere a pensiilor care se aplică din 2021, deci pensia în 2021 va fi mare decât pensia în 2020. Salariul de bază, la fel, e decis deja că va creşte. Nu se taie nimic, totul creşte, totul va fi mai mare decât anul trecut. Avem investiţii mai mari decât au fost proiectate anul trecut.

Şi atunci cum putem vorbi de un buget de austeritate, când… cu toate că scade deficitul, pentru că faţă de cam 100 de miliarde, cât a fost deficitul în 2020, în 2021 obiectivul e să scadă cu 20 de miliarde. Asta ca să rămânem credibili, din punct de vedere al bugetului, inclusiv pe pieţele internaţionale, dacă vom mai avea nevoie de sprijin de acolo”, a spus Cioloş, la Prima TV.

Relansarea economiei, prioritatea Guvernului

El a subliniat că bugetul pe acest an nu mai aduce „măsuri populiste” şi pune accent pe relansarea activităţii economice.

„Cresc pensiile, cresc salariile, cresc investiţiile care vor crea locuri de muncă. Atunci unde e austeritatea? A, că nu mai venim cu măsuri populiste, să decidem creşteri cu zeci de procente, care ştim că nu pot fi finanţate, pentru că obiectivul acum e ca oamenii care au un loc de muncă să nu şi-l piardă din cauza pandemiei, cei care au rămas fără loc de muncă să poată să îşi găsească un loc de muncă imediat ce se relansează activitatea, să vedem că IMM-uri, companii au bani ca să poată să producă în ţara asta – pentru că atunci când produci, atunci ai de unde să şi împarţi bani. Acesta e obiectivul Guvernului – să relanseze economia fără să afecteze categoriile socio-profesionale care au nevoie de resurse”, a mai declarat el.

author avatar
Andreea Vlad
161 afisari

7 COMENTARII

  1. Tampitul asta de securist din neam de securisti,de ani de zilel o duce bine dupa ce sub inaltul patronaj al Cocotatului dela Notre Deal,a dus Tara de rapa,a ” macelarit ” Codul penal noaptea ca hotii,a mintit cu nerusinare,iar acum vorbeste despre drepturile romanilor votate promulgate si de ei,ca sunt ” populisme,nenoriciri”.Fire-ati ai dreacu si cu cine v-a votat.

  2. SUNTETI O GASCA DE GOLANI ,CE-ATI VOTAT IN PARLAMENT ?,UNDE-I PROGRAMUL DE GUVERNARE PENTRU CARE ATI PRIMIT VOTUL ?.
    O GASCA DE NESIMTITI COCOTATI LA GUVERNARE NE IAU DE IDIOTI PE TOTI CEI CARE CASCAM GURA LA TV.
    ATI IMPRUMUTAT BANI SI I-ATI ARUNCAT PE FIARE VECHI CA TAMPITII ,ATI INDATORAT TARA PE SUTE DE ANI SI ATI DISTRUS VIITORUL A 5-6 GENERATII SI ASTA CA SA VA CACIULITI LA PORTI STRAINE NEMERNICILOR.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger