AcasăPoliticaCioloș, "fault" cu talpa la Iohannis: "Nu văd nicio preocupare reală pentru...

Cioloș, „fault” cu talpa la Iohannis: „Nu văd nicio preocupare reală pentru aderarea la Spaţiul Schengen”

dacian ciolosCioloș, "fault" cu talpa la Iohannis: "Nu văd nicio preocupare reală pentru aderarea la Spaţiul Schengen"

Dacian Cioloş le reproşează autorităţilor române că nu ar avea „nicio preocupare reală pentru aderarea la Spaţiul Schengen”, decât „declaraţii goale” şi „victimizări puerile”.

Salut declaraţia fostului premier Cîţu, care, în vară, spunea că România poate adera în acest an la Spaţiul Schengen. A avut perfectă dreptate, numai că nu era vorba despre România.

Croaţia o să ne-o ia foarte probabil înainte. Între timp, domnul Cîţu nu mai e premier, PSD conduce coaliţia de guvernare, iar domnul Iohannis este confortabil să lucreze cu un guvern format cu oameni care au participat activ la distrugerea justiţiei – unicul motiv pentru care România nu e astăzi în Schengen”, scrie Cioloş, pe Facebook.

Cioloş crede că Iohannis nu mai luptă cu coprupţia

România este pregătită de aderare încă din 2011. Însă decizia este una politică și trebuie luată în unanimitate de șefii de stat și de guvern din Consiliul European.

Din 2011 până în prezent, acest lucru nu a fost posibil pentru că, pe parcursul anilor, România nu a convins toate statele membre că lupta împotriva corupției este una serioasă și susținută, că facem toate eforturile pentru a stopa traficul de bunuri și persoane peste granițele noastre, că luptăm eficient împotriva crimei organizate.

Despre asta este vorba, indiferent ce intoxicări conspiraționiste vă vor picura unii în ureche. După ce, în 2016, guvernul pe care l-am condus a făcut câțiva pași care dădeau din nou o perspectivă tangibilă de aderare la Schengen, totul a fost distrus de Dragnea, de Tăriceanu și de Grindeanu cu Ordonanța 13 și tot ce a urmat.

Asta, după ce Ponta și Antonescu au făcut același lucru în 2013, cu modificările la Codul Penal. Mi-ar fi rușine, astăzi, să fiu în același guvern cu unii dintre acești oameni”, a mai zis Dacian Cioloş.

author avatar
Andrei Ștefan