AcasăPoliticaCioloș, "fault" cu talpa la Iohannis: "Nu văd nicio preocupare reală pentru...

Cioloș, „fault” cu talpa la Iohannis: „Nu văd nicio preocupare reală pentru aderarea la Spaţiul Schengen”

dacian ciolosCioloș, "fault" cu talpa la Iohannis: "Nu văd nicio preocupare reală pentru aderarea la Spaţiul Schengen"

Dacian Cioloş le reproşează autorităţilor române că nu ar avea „nicio preocupare reală pentru aderarea la Spaţiul Schengen”, decât „declaraţii goale” şi „victimizări puerile”.

Salut declaraţia fostului premier Cîţu, care, în vară, spunea că România poate adera în acest an la Spaţiul Schengen. A avut perfectă dreptate, numai că nu era vorba despre România.

Croaţia o să ne-o ia foarte probabil înainte. Între timp, domnul Cîţu nu mai e premier, PSD conduce coaliţia de guvernare, iar domnul Iohannis este confortabil să lucreze cu un guvern format cu oameni care au participat activ la distrugerea justiţiei – unicul motiv pentru care România nu e astăzi în Schengen”, scrie Cioloş, pe Facebook.

Cioloş crede că Iohannis nu mai luptă cu coprupţia

România este pregătită de aderare încă din 2011. Însă decizia este una politică și trebuie luată în unanimitate de șefii de stat și de guvern din Consiliul European.

Din 2011 până în prezent, acest lucru nu a fost posibil pentru că, pe parcursul anilor, România nu a convins toate statele membre că lupta împotriva corupției este una serioasă și susținută, că facem toate eforturile pentru a stopa traficul de bunuri și persoane peste granițele noastre, că luptăm eficient împotriva crimei organizate.

Despre asta este vorba, indiferent ce intoxicări conspiraționiste vă vor picura unii în ureche. După ce, în 2016, guvernul pe care l-am condus a făcut câțiva pași care dădeau din nou o perspectivă tangibilă de aderare la Schengen, totul a fost distrus de Dragnea, de Tăriceanu și de Grindeanu cu Ordonanța 13 și tot ce a urmat.

Asta, după ce Ponta și Antonescu au făcut același lucru în 2013, cu modificările la Codul Penal. Mi-ar fi rușine, astăzi, să fiu în același guvern cu unii dintre acești oameni”, a mai zis Dacian Cioloş.

author avatar
Andrei Ștefan
304 afisari

5 COMENTARII

  1. Ce faci ba cenzurezi ?nu-ti convine adevarul chiar luat la misto ?

  2. Vorbeste ba tu cu aia din ue care s au opus vesnic cu toate ca ei sunt niste cutre cu afaceri off shore ca cica asa e bine sa fie la secret fara taxe!!!!

  3. Buba a avut guvernul sau
    Intr un an el cu agaricii
    A dus tara din rau in mai rau
    Din crestere in hau, carcalicii!

    Au pierdut mult banet agaricii
    Banet pentru noi pentru tara,
    Mii de oameni au fost fugariti
    Sa munceasca ca sclavii afara!

    Acuma bubosul o face pe prostul.
    Acuza in stanga si dreapta
    Nu si gaseste nici locul nici rostul
    Cara dosare dupa el, otreapa

    Bai buba ,acum nu ma trebe dosare
    Un laptop atata sa ai ,bata l vina
    Nu i ca atunci cand umblai la spirale
    Cu plosca la sold cu urina

  4. Domnu’ bubosu’ vad ca aperi toate leprele destrabalate precum acest danilet Il aperi pentu ca este ca voi ,niste tradatori ,niste aiuriti ,niste prosti isterici De ce esti suparat?Ai vrut sa fii prim ministru pe dea moaca cu 12 $ voturi Acum ai ura pe oamenii normali si aperi jigodiile precum daniletul asta aiurit si nebun

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger