AcasăPolitica"Ciolanul cu fasole" împărţit de PSD şi PNL. Social-democraţii şi liberalii îşi...

„Ciolanul cu fasole” împărţit de PSD şi PNL. Social-democraţii şi liberalii îşi fac alte cadouri

ciolacu citu"Ciolanul cu fasole" împărţit de PSD şi PNL. Social-democraţii şi liberalii îşi fac alte cadouri

PSD și PNL mai au ceva de împărţit. Partidele principale din coaliţia de guvernare trebuie să mai definească şi posturile de prefecţi. Marea bătălie este pentru algoritmul prin care aceste funcții vor fi împărțite, fiecare partid dorindu-și să domine cât mai multe județe.

Negocierile pentru formarea cabinetului PSD-PNL-UDMR s-au desfășurat aproape concomitent cu cele pentru eșaloanele doi și trei din administrație, la fel de importante pentru partid. Secretarii de stat, șefiile agențiilor de stat, prefecții au fost împărțiți potrivit algoritmului noii majorități.

PSD şi PNL au 3 scenarii de lucru

În BEX-ul PNL, dar și în CPN-ul PSD se vor discuta trei scenarii de lucru, potrivit celor de la stiripesurse.ro:

  1. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să aibă și prefectul. În această variantă, un partid ar stăpâni autoritar un județ.
  2. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să nu aibă și prefectul. În această variantă, cele două partide s-ar putea controla reciproc.
  3. Dacă ai ministru dintr-un anumit județ, atunci nu mai ai și prefectul în județul respectiv. Această măsură ar lovi dur în PNL, asta pentru că mai mulți grei ai PNL și-au înșurubat oameni apropiați în funcțiile de ministru.

Companiile merg la PNL

Împărțirea agențiilor guvernamentale și a companiilor cu capital de stat nu a fost încă finalizată la bani mărunți. Din informațiile de până acum, PNL le-a obținut pe cele mai importante.

S-a mers pe principiul ca acolo unde PSD are ministrul, conducerea agențiilor din subordine să revină liberalilor.

author avatar
Andrei Ștefan
283 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce muiane respingatoare au si astia¡ Taie si spanzura in Romania (bine, ei sunt si sclaveți ai Ocultei) toți naşparliii, incultii, hotii si tradatorii, de parca poporul asta n-ar putea da si altfel de lideri si care sa arate mai omeneşte. Ptiu, piei, drace!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger