AcasăPoliticaCiolacu vrea trupe germane permanente în România. Declaraţii incendiare făcute la Berlin...

Ciolacu vrea trupe germane permanente în România. Declaraţii incendiare făcute la Berlin de premierul PSD

trupele natoGermania şi-a mobilizat trupele pentru starea de război: ce se schimbă în Europa

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi la Berlin, că pe teritoriul României ar trebui să existe trupe germane permanente, din cauza războiului din Ucraina.

Şeful PSD şi-a exprimat speranţa că împreună cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, se vor lua deciziile ”cât mai rapid în acest sens şi în acest demers”.

De ce vrea Ciolacu trupe germane?

A fost a doua vizită externă a lui Ciolacu de la preluarea funcției, după cea în Republica Moldova. Cei doi oficiali au discutat despre prezența a 4.000 de militari în România, în contextul invaziei ruse în Ucraina, și despre aderarea României la Schengen.

Cunosc decizia Germaniei de a trimite 4.000 de soldaţi. Eu sper cât de curând pe teritoriul României să avem militari germani permanenţi. Este evident că va fi un conflict de lungă durată.

Mai mult, cu toţii ne-am fi aşteptat poate să se închidă acest conflict din această ofensivă a Ucrainei, dar cu toţii ştim că nu se putea acest lucru.

Datele care sunt publice poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operaţii în acest moment arată altfel”, a explicat Marcel Ciolacu.

Da, cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente şi sper ca împreună cu domnul cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens şi în acest demers”, a mai precizat Ciolacu.

author avatar
Andreea Vlad