AcasăPoliticaȘeful Guvernului vrea să continue plafonarea prețurilor la alimentele de bază, până...

Șeful Guvernului vrea să continue plafonarea prețurilor la alimentele de bază, până la finele anului. „Este o măsură absolut justificată”

sursa foto: b1tv.ro

Premierul Marcel Ciolacu transmite, într-o postare pe o rețea de socializare, că susține amendamentul depus, luni, în Parlament de PSD, privind prelungirea, până la 31 decembrie, a plafonării adaosurilor la preţurile alimentelor de bază.

„Este o măsură absolut justificată”, spune șeful Guvernului.

Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024! Este o măsură absolut justificată până când inflația va ajunge sub 5% la finele anului, conform datelor BNR.

Zilele viitoare venim și cu un mecanism îmbunătățit de plafonare a prețurilor la energie și gaze, care să ofere un ajutor suplimentar atât populației, cât și economiei până în 2026”, a dat de veste Ciolacu, luni seară, 18 martie, pe Facebook.

Ce a mai anunțat Ciolacu

Potrivit mesajului pe care a ales să-l transmită Marcel Ciolacu, „PSD este singurul partid care vine cu soluții concrete pentru stabilizarea prețurilor, aceasta fiind cea mai importantă așteptare a românilor în 2024”.

De altfel, la începutul ședinței de Guvern din 14 martie, vorbind despre „prioritățile momentului”, Marcel Ciolacu anunța că „principalul efort va fi, în următoarele două săptămâni, să îmbunătățim mecanismele care țin sub control prețurile la energie, gaze și alimentele de bază”.

„Am văzut că inflația a revenit pe o traiectorie descendentă, iar Banca Națională a României prevede că va ajunge sub 5% până la finele anului. Scopul nostru este ca, pe lângă aceste mecanisme, să continuăm să investim în producția românească și să ducem cât mai multe produse locale, la prețuri corecte, în magazine”, afirma, la acea dată, premierul Ciolacu.

Pe 31 ianuarie, Guvernul a decis prelungirea plafonării adaosului comercial la alimentele de bază cu 60 de zile. Potrivit amendamentului depus luni în Parlament, măsura ar putea continua până la finalul anului, și anume până pe 31 decembrie 2024.

author avatar
Andrei Coman
93 afisari

2 COMENTARII

  1. Plafonarea, praf in ochi , si pana dupa alegeri.
    Ar trebui modificata legea, ca in occident firmele sa nu mai insele cetatenii cu preturi mai mari, in recipiente mai ….mici !
    Iar Consiliul concurentei sa isi faca treaba, ca supermaketurile se inteleg la majorarea preturilor !!!
    Si dom Bolos degeaba tine post si se roaga, daca isi bate joc de indemnizatiile medicale ale gravidelor, mamicilor cu copiii bolnavi grav si bolnavilor de cancer, care au contribuit la asigurarile de sanatate publice !
    Tot in iad ajunge !

  2. Este o miscare a mafiei fsn care are ca scop falimentarea producatorului roman .Cominternistii straini nu pot fi controlati in privinta pretului de achizitie .Asa ca sunt distrusi producatori romani si mici comercianti .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger