AcasăPoliticaCiolacu vrea plafonarea prețurilor la alimente. „Este mult mai bine decât TVA...

Ciolacu vrea plafonarea prețurilor la alimente. „Este mult mai bine decât TVA zero” – VIDEO

Ciolacu vrea plafonarea prețurilor la alimente. „Este mult mai bine decât TVA zero” - VIDEOCiolacu vrea plafonarea prețurilor la alimente. „Este mult mai bine decât TVA zero” - VIDEO

În contextul creșterii prețurilor, s-a adus în discuție eventualitatea introducerii TVA zero la alimente, în România.

Liderul PSD a fost întrebat, în dimineața acestei prime zile din săptămână, dacă se mai ia în calcul varianta TVA zero la alimente. Marcel Ciolacu a adus în discuție modelul pentru care au optat alte state europene.

Ciolacu: Nu cred că o să ajute TVA-ul zero la alimente

„O să se discute, nu cred că o să ajute TVA-ul zero la alimente. Deja avem un TVA redus la alimente, am văzut alte ţări europene că au luat alt fel de măsuri, au plafonat preţuri la alimentele de bază, se pare că este mult mai bine”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, 31 ianuarie, de la sediul PSD.

E de precizat faptul că la momentul de față, cota TVA-ului la noi în țară pentru alimentele de bază este de 9%. Din lista alimentelor de bază fac parte, între altele, carnea, lactatele sau ouăle.

Săptămânile trecute, liderul PSD făcuse referire la măsurile anunțate de Polonia, de la 1 februarie. „Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie. Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni. Așa face Polonia, din 1 februarie: TVA ZERO la gaze, îngrășaminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți.

Acesta este modul corect de reacție a statului, pe care îl voi propune ca model de urmat la prima ședință a liderilor coaliției!”, scria, între altele, Ciolacu, pe Facebook, în 11 ianuarie.

99 afisari

3 COMENTARII

  1. Pe termen scurt, da. Fara efect real daca nu se intervine la cauze. Preturile la producerea energiei elctrice nu au crescut, in schimb la furnizare au explodat ca urmare a ,,pietelor” speculative. Un alt exemplu : pretul uleiului este dat covarsitor de pretul uleiului de…palmier(cel mai scump) ?! Care este ponderea acestuia in productia mondiala !? Nesemnificativa. S-a dus dracului mult trambitata economie de piata.

  2. mai ciolacule nu mai da exemple de tari unde sint oameni normali la cap si compara cu Romania unde toate sint cu curul in sus . este asa greu sa pricepi ca reducerea tva nu inseamna automat scaderea preturilor ? le scazi tva si ei cresc preturile prostane . in plus bani mai putini la buget si imbogatirea smecherilor si oamenii de rand nu beneficiaza de nimic . ori faci pe prostul ori esti chiar prost gramada !

  3. Nu ar fi cazul să se analizeze introducerea, temporară, a unui mercurial? Dar și a plafonării prețurilor la unele produse de interes general? Totul pe baza unor analize asupra prețului de la producător până la vânzător, să nu se depășească anumite limite, punând botniță băieților deștepți care vor să se îmbogățească pe spatele poporanului. În situații de criză trebuie luate măsuri stricte, urmate de sancțiuni severe pentru a descuraja speculanții.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger