AcasăPoliticaCiolacu vrea o nouă legislație antidrog. Șeful Guvernului: „Să umblăm și la...

Ciolacu vrea o nouă legislație antidrog. Șeful Guvernului: „Să umblăm și la cauză, nu doar la efecte” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a declarat, în startul ședinței de vineri a Executivului, că e nevoie de o nouă legislație antidrog. Premierul le-a transmis miniștrilor de la Interne, Justiție și Sănătate că așteaptă noul proiect.

„Altă urgență majoră este în privința legislației privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri. Este, evident, nevoie de o nouă legislație antidrog care să răspundă eficient realității dure de azi și să transpună normele și bunele practici europene. Aștept acest proiect din partea colegilor de la Ministerul de Interne, Justiție și Ministerul Sănătății”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, 8 septembrie.

Oficialul a subliniat că e nevoie să se intervină la cauză, nu doar în privința efectelor. „Ne trebuie o abordare diferită, să intervenim cu tărie și hotărâre ca să umblăm și la cauză, nu doar la efecte și să trecem la destructurarea rețelelor de traficanți”, a mai declarat premierul Ciolacu.

Ciolacu, săptămâna trecută: Aștept de la Poliție să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri

Săptămâna trecută, șeful Guvernului transmitea, în contextul măsurilor de combatere a consumului de droguri, anunțate de către ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, că „sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente”.

„Aștept de la Poliție să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri! Vreau să văd toate efectivele disponibile în stradă, pe urmele tuturor acelor nemernici care fac averi provocând adevărate tragedii în familiile românilor!

Cred că Poliția Română are o uriașă datorie în fața societății în această privință”, a transmis Ciolacu, pe Facebook.

author avatar
Andrei Coman