AcasăPoliticaCiolacu vrea CSAT pe criza facturilor uriașe la energie electrică - VIDEO

Ciolacu vrea CSAT pe criza facturilor uriașe la energie electrică – VIDEO

Creșterea prețurilor la energie, dar și la gaze i-a îngrozit pe mulți dintre români, îndeosebi pe cei cu venituri mici.

În tot acest context, liderul PSD consideră că lucrurile nu mai ţin doar o simplă şedinţă la nivel de coaliţie de guvernare și crede că se impune convocarea CSAT.

„Suntem în plină criză”

„Este evident că suntem într-o plină criză, cred că lumea nu mai aşteaptă dispute la televizor sau să ne dăm cu părerea la televizor, aşteaptă de la această coaliţie care are o majoritate confortabilă în Parlamentul României aşteaptă soluţii. Nu pe 1 aprilie, le aşteaptă de îndată.

În afară de persoanele vulnerabile, până la urmă sunt afectaţi toţi românii, noi vorbim aici şi de industria românească şi de producţie şi de cât de productivi mai suntem la aceste preţuri”, a susținut Marcel Ciolacu, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Social-democratul aflat în a treia funcție în stat a amintit de o anumită lege, 21/1996, „unde avem cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit la furnizori şi producători pentru şase luni”. „În împrejurări excepţionale precum situaţii de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă, Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor. Nu mai trebuie ca şi miniştrii, indiferent ce funcţie în Guvern ocupă aceşti miniştri – apărem la televizor şi să găsim explicaţii sau că avem, domne, ştiţi că există ratingul de ţară – noi vorbim acum de România, trece printr-o perioadă foarte complicată, vorbim de toată industria românească, atât cât a rămas din ea după 30 de ani de la Revoluţie”, a menționat Ciolacu.

Ciolacu: „Cred că se impune un CSAT, luate hotărâri rapide”

E nevoie să se intervină urgent, consideră președintele PSD. „Sunt mai multe soluții pe care trebuie să le luăm, inclusiv poate redeschidere la Rovinari”, a completat Ciolacu.
Liderul formațiunii social-democrate consideră că s-ar impune convocarea unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). „Părerea mea că deja lucrurile nu ţin de o simplă şedinţă de coaliţie, cred că se impune un CSAT, luate hotărâri rapide, nu să ne dăm cu părerea la televizor cum trebuie să facem”, a mai declarat Ciolacu.

Ce anunțase recent premierul Ciucă

Zilele trecute, premierul Nicolae Ciucă anunța, pe fondul convocării unei ședințe cu miniștrii Finanțelor, Energiei, Agriculturii, Antreprenoriatului și Turismului, Mediului și președintele ANRE, că „românii au nevoie de garanții privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică și gaze naturale”.

„În același timp, sunt necesare și măsuri de sprijin pentru companii, în această perioadă dificilă generată de creșterea prețurilor la energie. Aceste măsuri vor contribui la creșterea rezilienței economice și la menținerea locurilor de muncă pentru români.

Pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție a cetățenilor – consumatori casnici -, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități.

De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 Kwh vor beneficia de o nouă schemă de protecție, care va include TVA redus la 5%, precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare și contravaloarea certificatelor verzi.

Vom elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale”, a mai precizat Ciucă, în 11 ianuarie.

author avatar
Andrei Coman
146 afisari

2 COMENTARII

  1. va treziti greu curvelor din psd , cand purceaua e moarta deja . sinteti foarte delicati cu furnizorii si ne explicati cum fura ei . in alta ordine poate ii spui si securistului de la agricultura sa dea subventii la fermieri si tarani sa poata face fata concurentei nu sa incurajeze romanii saraci sa cumpere produse romanesti dar mai scumpe , curvelor ce sinteti !

  2. cei din anre pusi de psd sint vinovati . anre si consiliul concurentei sin institutii antiromanesti care-i sapa pe romani de ani de zile .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger