AcasăPoliticaCiolacu vrea ca Iohannis să îi ceară ”urgent” demisia premierului Cîțu

Ciolacu vrea ca Iohannis să îi ceară ”urgent” demisia premierului Cîțu

Ciolacu vrea ca Iohannis să îi ceară ”urgent” demisia premierului Cîțu

În continuarea reacțiilor care au apărut la nivel politic, după ce s-a aflat de episodul prin care a trecut actualul premier, în urmă cu 20 de ani, dincolo de Ocean, liderul principalei formațiuni de opoziție a transmis un mesaj public menit să ajungă în atenția liderului de la Cotroceni.

Pe scurt, îl vrea plecat pe Florin Cîțu de la Palatul Victoria. ”După ore bune în care speram la o #RomâniaNormală în politică și la o retragere a premierului Florin Cîțu, solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia șefului Executivului!

O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni!”, a transmis Marcel Ciolacu, în seara zilei de miercuri, 11 august, via Facebook.

Liderul formațiunii social-democrate aduce în discuție legislația în vigoare și prevederile ce țin de numirea miniștrilor. ”#PSD solicită respectarea legilor în vigoare care interzic numirea ca ministru a celor condamnați penal! Vorbim, domnule președinte și dle Cîțu, de aceleași legi care au încheiat și alte aspirații politice pentru fotoliul de la Palatul Victoria!”, mai scrie Ciolacu.

Politicianul aflat în fruntea PSD își încheie mesajul cu critici la adresa actualului șef al Guvernului, după explicațiile pe care acesta din urmă le-a dat cu privire la toată această situație. ”Românii așteptă un semn de maturitate politică! Nu doar: Wow, șoc, explicații incomplete și scuze…de adolescent întârziat! Atât am auzit astăzi de la premierul Florin Cîțu despre faptul că a stat 2 zile în închisoare”, a conchis Marcel Ciolacu.

Primele răspunsuri ale premierului despre cele întâmplate

Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă ce a avut loc chiar la sediul Guvernului, dacă sunt adevărate informațiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora, în anul 2000, ar fi fost închis două zile, pentru că ar fi condus sub influenţa drogurilor sau a alcoolului, Florin Cîțu a declarat: ”Da, acum 20 de ani, a fost vorba de un DUI, este vorba de conducerea sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este o contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani”.

Totodată, premierul a adus în discuție competiția din PNL, știut fiind faptul că aspiră la șefia Partidului Național Liberal, și că e candidat în cursa pentru acest fotoliu, luptă ce se va tranșa luna viitoare, la Congres. ”Este interesant că, în patru tururi de scrutin cu PSD, n-a apărut această informaţie. Apare acum, în competiţia internă din PNL”, a ținut să precizeze Cîțu, după ce a căutat să explice ce i s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani, în timp ce se afla în Statele Unite.

212 afisari

4 COMENTARII

  1. Ce-mi e CăCîțu, ce-mi e Ciolacu Tolomacu… Ce muian de boulean cu mască are si Ciolacu, asta! Zici ca i s-a atîrnat sacul cu nutreț. Astia sint ” principalul partid de opozitie „, bai, ziarici înceți la minte? Daca ati vrut sa ziceti (vorba vine, sinteti prea imbecili) in opozitie cu poporul, atunci, da. Toate partidele astea pline de infractori se cearta mai mult de ochii prostilor.

  2. Menținerea lui Cîțu ca premier va aduce probleme majore partidului, guvernului, chiar si lui Iohannis.
    Nu mai au credibilitate. Pentru nimeni. Este drept că cei câțiva susținători ai lui Cîțu, îl acceptă asa cum este pentru că printre ei se află mulți de aceeași factură.
    Oarecum, am putea compara cu faptele grave ale Clotildei, fapte care par unanim acceptate de USR si implicit de alianță. Dar, surprinzător că UDMR tace. Făcând parte din această alianță, ar putea avea totuși un punct de vedere cu privire la faptele partenerilor de guvernare.
    Poate fi politica struțului. Sau poare nu vorbesc neîntrebați. Însă, toate acestea vor duce undeva si vom vedea în continuare unde.
    Cert este că domnul preşedinte trebuie să tranşeze lucrurile cu maximă seriozitate asa cum a făcut cu noi toți atunci când ne-a vestit marile restricții. Să vedem cât de urgente sunt faptele si ce răspunsuri se găsesc la aceste aspecte grave din cadrul alianței.

  3. Ciolannus va fi mucles, nu poate scapa pupilu din mana
    Dar asa ne – a aratat inca odata cine este Ciolannus cu adevarat, pentru PSD ciuma, pentru PNL muma

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger