AcasăPoliticaCiolacu, vorbind despre candidatul PSD la prezidențiale: Daea nu e de neglijat...

Ciolacu, vorbind despre candidatul PSD la prezidențiale: Daea nu e de neglijat – VIDEO

Ciolacu, despre candidatul PSD la prezidențiale: Daea nu e de neglijat - VIDEO (sursa foto: captură video)

Aflat joi la Craiova, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a fost întrebat când va anunța PSD-ul cu ce candidat va merge la prezidențiale. Totul, în contextul în care au fost vehiculate numele lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO și fost candidat PSD la prezidențiale, în urmă cu câțiva ani, dar și Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Ciolacu a declarat că actualul ministru al Agriculturii, aflat alături de șeful PSD la conferința de presă, asemeni liderului PSD Dolj, Claudiu Manda, nu ar fi de neglijat pentru o candidatură la scrutinul pentru Cotroceni.

„Să ştiţi că şi domnul ministru Daea care este lângă mine este o persoană care nu este de neglijat ca şi candidat pentru preşedintele României”, a spus Marcel Ciolacu.

În momentul următor, Daea a dat un scurt răspuns, întrebat fiind ce l-ar tenta mai mult – o candidatură la prezidenţiale sau pentru funcţia de premier. „Las acest răspuns în conştiinţa mea spunând aşa: lăsaţi-mă să fac ceea ce ştiu”, a replicat ministrul Agriculturii din Guvernul Ciucă.

Citiți și: Îl tentează fotoliul de la Cotroceni? Ce spune Rafila despre o eventuală candidatură la prezidențiale

Se anunță o modificare în statutul PSD, la anul

Ar mai fi de menționat că liderul PSD a amintit că statutul partidului urmează să fie modificat, pentru a nu mai exista obiceiul în care președintele formațiunii politice e de drept şi candidatul la alegerile prezidenţiale.

„Ce pot să vă spun cu exactitate este că eu mi-am anunţat colegii şi am avut o discuţie cu ei înainte să fac acest anunţ – că de acum s-a încheiat o cutumă în PSD, respectiv preşedintele partidului era de drept candidatul pentru funcţia de preşedinte. Acest lucru trebuie să îl decidem printr-o modificare statutară pe care o să o facem la anul, ca să ne încadrăm. Totuşi alegerile despre care mă întrebaţi sunt la sfârşitul anului 2024. Cu alte cuvinte, după acea modificare din Congres, automat am anunţat că va fi o cursă a celor care doresc să candideze pentru funcţia de preşedinte, în interiorul partidului”, a spus în primă fază președintele PSD, răspunzând întrebării despre candidatul partidului la prezidențiale.