AcasăPoliticaCiolacu: "Urmează să luăm o decizie în CSAT despre PATRIOT"

Ciolacu: „Urmează să luăm o decizie în CSAT despre PATRIOT”

Ciolacu: "Urmează să luăm o decizie în CSAT despre PATRIOT"Ciolacu: "Urmează să luăm o decizie în CSAT despre PATRIOT"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat  că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema relocării unui sistem de rachete Patriot în Ucraina, subliniind că o decizie pe acest subiect se va lua în urma unei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Am avut o discuţie cu preşedintele României. Urmează să luăm o decizie în CSAT. Sunt ferm convins că, după şedinţa CSAT, o să aflaţi decizia„, a afirmat Marcel Ciolacu, la Braşov, întrebat dacă a avut vreo discuţie cu şeful statului cu privire la sistemul Patriot.

Potrivit premierului, discuţiile cu şeful statului au avut loc „în aceste zile”.

Întrebat care este poziţia lui pe acest subiect, prim-ministrul a subliniat că tema privind sistemul Patriot reprezintă o decizie care se va lua în CSAT. „Vă repet, este o decizie care se ia în CSAT. Aici nu avem păreri, când vorbim de apărarea naţională”, a punctat Ciolacu.

El a precizat că în afirmaţiile sale anterioare pe subiect nu a spus că ministrul Apărării ar avea „mari reţineri”. „Vă spun încă o dată: această decizie se ia în CSAT. Şi nu am zis mari, am spus că avea reţineri”, a declarat Ciolacu.

Şeful Executivului a arătat că nu este deranjat de insistenţa presei de a afla care este poziţia lui privind relocarea sistemului Patriot, dar a repetat că decizia se va lua în CSAT.

author avatar
Mihail Ioan