AcasăPoliticaCiolacu, ULTIMATUM pe tema PNRR: ”Cîțu și Orban vor să blocheze toată...

Ciolacu, ULTIMATUM pe tema PNRR: ”Cîțu și Orban vor să blocheze toată Europa”

Ciolacu, ULTIMATUM pe tema PNRR: ”Cîțu și Orban vor să blocheze toată Europa” (sursa foto: psd.ro)

Liderul Partidului Social Democrat amenință din nou cu greva parlamentară, de această dată marți, nemulțumit de faptul că Planul Național de Relansare și Reziliență încă nu a fost adus în fața Legislativului.

Marcel Ciolacu dă de înțeles că în cazul în care situația nu se schimbă, în cursul zilei de miercuri, parlamentarii social-democrați vor recurge la grevă. ”Cîțu și Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, așa acum este normal. Polonia, Spania, Italia și Franța au prezentat PNRR-ul în Parlament.

Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară”, susține Marcel Ciolacu într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook și preluat și pe cea oficială a PSD-ului, de pe aceeași rețea de socializare.

Liderul PSD: Românii trebuie să afle adevărul legat de înghețarea pensiilor, salariilor și a alocațiilor

Președintele principalei formațiuni de Opoziție susține că e nevoie ca oamenii să afle ”adevărul” în privința unor subiecte de interes – cum ar fi pensiile, salariile și alocațiile, dar nu numai. ”De ce vor Cîțu și Orban să ascundă PNRR? Cum vor explica la Bruxelles blocarea întregii Europe doar pentru că nu sunt în stare să aibă o prezentare publică a unui plan care va afecta România pentru următorii 5 ani?

Românii trebuie să afle adevărul legat de înghețarea pensiilor, salariilor și a alocațiilor, de creșterea taxelor și impozitelor pentru firme, precum și faptul că agricultura românească va primi… ZERO lei pentru irigații!”, conchide Ciolacu.

Oprea: Este inadmisibil să aflăm pe surse, din presă, ce prevede acest plan

În cursul zilei precedente, senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD-ului, anunțase ce decizie s-a luat în cadrul ședinței de luni a Biroului Permanent Național al formațiunii politice, cu privire la discuțiile pe PNRR. ”Joia trecută, la Palatul Victoria, preşedintele Marcel Ciolacu împreună cu partenerii sociali au prezentat soluţiile PSD pentru a avea, într-adevăr, un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este inadmisibil să aflăm pe surse, din presă, ce prevede acest plan pe care ministrul Ghinea şi premierul Florin Cîţu intenţionează să îl transmită către Bruxelles. De aceea, (…) astăzi am hotărât ca o delegaţie de specialişti ai PSD să continue dialogul, discuţiile referitoare la PNRR, pentru a afla toate detaliile referitoare la acest plan.

Avem trei întrebări la care căutăm răspuns: dacă este adevărat că intenţionează să îngheţe salariile, pensiile, să crească vârsta de pensionare şi să interzică pensionarea anticipată. Aceasta este o anti-reformă, nu este o reformă. Cu aşa ceva PSD nu va fi niciodată de acord”, declarase Radu Oprea.

126 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger