AcasăPoliticaCiolacu: Sunt două lucruri foarte clare: Guvernul Cîţu e căzut - cu...

Ciolacu: Sunt două lucruri foarte clare: Guvernul Cîţu e căzut – cu moțiuni, fără moțiuni/Această criză politică, ipocrită – VIDEO

În contextul în care s-a aflat că moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR urmează să fie citită, joi, în plenul Parlamentului, dar că se așteaptă decizia CCR-ului, înainte de a se stabili când anume vor avea loc dezbaterea și votul, liderul principalei formațiuni de opoziție a făcut unele precizări.

E vorba despre sesizarea înaintată, în cursul zilei precedente, de Guvern către Curtea Constituțională, tot pe marginea acestei moțiuni.

”Guvernul este condus de PNL, iar Parlamentul este condus de USR şi PNL. Deci este un conflict în interiorul acestei coaliţii. Constituţia trebuie respectată, categoric. Nu înţeleg de ce conducerea Camerei Deputaţilor, prin domnul Orban – PNL, şi conducerea Senatului, prin doamna Dragu, nu au convocat până acum citirea moţiunii, într-un plen comun. Nu trebuia luată o decizie în BPR (Birourile Permamente Reunite-n.n.), trebuia respectată Constituţia”, a declarat, în primă fază, Marcel Ciolacu, joi, într-o intervenție la Antena3.

În contextul în care au anunțat încă de zilele trecute că îl vor plecat pe Florin Cîțu de la Palatul Victoria, politicianul aflat în fruntea PSD-ului a reiterat faptul că social-democrații vor vota price moțiune ajunge la vot.

”În acest moment au toate funcţiile în statul român. (…) Ce legătură are PSD? PSD-ul respectă Constituţia şi legile ţării. S-a făcut o contestație la CCR. Este normal să aşteptăm răspunsul CCR-ului. (…) Aşteptăm decizia CCR-ului, eu nu cred că va fi după congres (al PNL – n.r.), părerea mea că va fi mult mai repede. Putem pune la vot moţiunea şi am spus foarte clar – orice moţiune ajunge la vot va fi votată de către PSD”, a susținut liderul principalei formațiuni de opoziție.

Ciolacu: Guvernul Cîţu e căzut

Social-democratul a acuzat o ipocrizie în dreptul actualei crize politice – aducând în atenție lupta internă de la nivelul PNL-ului, de dinaintea Congresului din 25 septembrie.

”Sunt două lucruri foarte clare: Guvernul Cîţu este căzut, Guvernul Cîţu – cu moţiuni, fără moţiuni – a căzut. În continuare, vă spun foarte clar, dacă moţiunea va fi pe ordinea de zi a plenului comun, PSD-ul va vota căderea Guvernului Cîţu. Foarte clar. Nu există discuţii. Dar această criză politică este o criză politică ipocrită, de şantaj evident al USR şi de luptă internă a PNL-ului. (…) O asemenea ipocrizie şi nemernicie nu s-a întâmplat niciodată în politica românească”, a mai susținut Ciolacu.

178 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger