AcasăPoliticaCiolacu, șir de critici după ce Cîțu a venit să prezinte PNRR-ul...

Ciolacu, șir de critici după ce Cîțu a venit să prezinte PNRR-ul în Parlament: Sunteți doar trompetele austerității – VIDEO

Ciolacu, șir de critici după ce Cîțu a venit să prezinte PNRR-ul în Parlament: Sunteți doar trompetele austerității - VIDEO

Liderul social-democrat l-a taxat din start pe șeful Guvernului, care a venit, miercuri, în plenul Parlamentului pentru a prezenta și a participa la dezbaterea Planului Național de Redresare și Reziliență.

”Domnule premier, mai reveniți la microfon, presupun, ca să ne prezentați, totuși, planul!”, a fost auzit spunând Marcel Ciolacu, de la tribuna sălii Parlamentului, după ce Florin Cîțu vorbise despre PNRR.

În secunda următoare, liderul principalei formațiuni de Opoziție a adus în discuție protestul fermierilor, cu tractoare, de la Parlament, desfășurat chiar în timpul prezentării PNRR-ului. ”Domnule Cîțu, de data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce Agricultura primește zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanță primesc două miliarde de euro. Luați-l și pe domnul Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu le-ați dat nici acum subvențiile și despăgubirile pentru seceta de anul trecut”, i-a transmis Ciolacu premierului.

Ciolacu: Domnule Orban, dumneavoastră ați văzut acest plan? L-ați citit?

Liderul PSD a subliniat faptul că social-democrații au insistat ca premierul să vină să prezinte PNRR-ul în fața aleșilor neamului și a criticat în termeni duri Coaliția, întrebând aleșii de la PNL sau USR dacă au ajuns să vadă conținutul acestui plan. ”Este o mare rușine că premierul României trebuie forțat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influența România pentru următorii 5 ani. Până în ultima clipă ați vrut să ascundeți românilor adevărul despre PNRR. Și nici măcar azi (…) nu ați făcut public planul pentru toți românii. Mă uit la parlamentarii PNL, USR, UDMR – dumneavoastră ați văzut acest plan? Știți ce conține acest plan? Dacă știe vreunul dintre dumneavoastră îl invit în dialog cu mine aici. (…) Dle Orban, dumneavoastră ați văzut acest plan? L-ați citit? Îl aveți în detaliu?

Stimați colegi, această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid și firmele sale de consultanță. Apropo, dle Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiectele din PNRR? Tot ce PSD v-a cerut a fost transparență, descentralizare și sprijin pentru firmele românești”, a susținut Ciolacu, de la tribuna sălii Parlamentului.

Președintele PSD nu s-a oprit, însă, aici cu criticile la adresa Guvernului. ”V-ați bătut joc, de asta ați fost refuzați de două ori până acum de Comisia Europeană. (….) De-asta veți fi ultimul guvern din UE care va depune acest plan. (…) Unii dintre miniștrii dvs. au început să fie subiect de bancuri prin cancelariile europene. Comisia Europeană vă tratează ca pe un elev repetent, care nu-și face temele”, a mai susținut Ciolacu.

Liderul PSD: Niște mincinoși!

Adresându-i-se direct șefului Guvernului, după ce a oferit câteva exemple referitor la obiectivele de investiții, pe anumite domenii, ale altor state europene, cum ar fi Bulgaria – pe digitalizare, Ciolacu a scos la înaintare acuze dure, vorbind despre măsuri de austeritate.

Domnule Cîțu, domnule Barna, dvs. ce v-ați propus? Vă spun eu: v-ați dus la Bruxelles cu o poveste frumoasă despre reforme. Însă în loc de reforme concrete nu ați făcut altceva decât să tăiați, să readuceți austeritatea. Tot ce ați propus a fost înghețarea veniturilor, creșterea vârstei de pensionare și majorarea taxelor pentru firme și populație. Domnule Cîțu, și dvs. domnule Barna, vă place să credeți că sunteți apostolii transparenței, dar de fapt sunteți doar trompetele austerității. Niște mincinoși cărora le e frică să le spună românilor adevărul în față”, a mai afirmat Ciolacu.

155 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger